sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Maalauksia 005


A Comicbook hero would be
something to be
Hyvät median edustajat!

Täytyy olla arveluttavan, Julkisen sanan neuvostosta irti olevan julkaisun päätoimittaja, että viitsii räksyttää suomalaisen, poliittisen intelligentsijan omassa somessa. Kyseessä on ilmiselvä maalituksen yritys.

Ei siis todellakaan niin, kuten niin sanotun Suomen Uutisten niin sanottu päätoimittaja yritti hämäävästi Unkarin kysymystä lähestyä, sitä vain lukijaa harhauttavalla tavalla sekoittaen. Onneksi mediapioneerien väki oli valppaana ja perusteluilla näkemyksillään paljasti yrityksen.

Unkari ei todellakaan ole ainoa asia mistä tieteeseen näkemyksensä perustavan parhaimmistomme analyysit ovat noin perusteltuja ja vankkaan tietoon perustuvia. Se on kuitenkin esimerkkinä ajankohtainen.

Unkari ei ole demokratia, vaikka siellä kansanedustuslaitoksen mandaatti perustuu erittäin vahvaan äänestäjiltä vaaleissa saatuun tukeen ja sieltä voi kuka tahansa poistua milloin tahansa. Myös EU:ssa on puuttensa, kun se on todennut, että Unkarin poikkeuslaki ei ollut sen sopimusten ja Unkarin perustuslain vastainen. Onneksi demokratiaa aidosti harjoittava poliitikko Sarvamaa korvaa tämän EU:n hallinnollisen puutteen tieteellisesti perustellulla näkemyksellä ja toteaa selvää trollihäirintämyrskyä pelkäämättä, että Kyllä on. Se, että EU:ssa saa sanoa näin rohkeasti todistaa, että EU noudattaa oikeusvaltioperiaatetta ja sillä on hallinnollista puutteistaan huolimatta oikea arvopohja. On erittäin kyseenalaista saisiko Unkarissa sanoa noin ilman rangaistusta. Tuskinpa vain.

Unkari ei hyväksy vapaata maahanmuuttoa, pitää omalta osaltaan kiinni Schengenin sopimuksesta, joka on jo todettu tieteen vastaiseksi lipsahdukseksi Euroopan unionin hallinnolta, eikä hyväksy sukupuolineutraalia avioliittoa suoralta kädeltä. Samoin siellä kuvitellaan, että ilman veronmaksajien kustantamaa rahallista tukea vapaat kansalaisjärjestöt ja mediat voisivat olla todella vapaita. Elleivät nämä pelkästään riitä demokratian vastaisuuden toteamiseksi niin on myös huomautettava, että Unkarilla on erittäin hyvät suhteet Israeliin ja Yhdysvaltiohinkin riippumatta sen Euroopan unionin oikeusvaltioperiaatteesta irrallisilla vaaleilla valitusta presidentistä.

Nämä puutteet on havainnut myös Julkisen sanan neuvostoon sitoutunut, valtiosta ja jopa Euroopan unionin hallinnosta, täysin riippumaton, eurooppalaiseen arvopohjaan sitoutunut suomalainen media. Se, että se ei muita puutteita ole juurikaan analysoinut johtuu siitä, että se ei neljäntenä valtiomahtina ole suuremmin halunnut häiritä vallan kolmijakoa kiinnittämällä syvällisemmillä analyyseilla huomiota tuomiovallan, lainsäädäntövallan ja toimeenpanovallan riippumattomattomuuteen liittyviin asioihin. Vallan kolmijako ja siitä seuraava valtiomahtien riippumattomuus ovat asioita, jotka Suomessa ovat täysin itsestään selviä, kuten on myös yliopistolaitoksen ja median riippumattomuus valtiosta. Voi olla niinkin, että nämä juuri sen vuoksi jäävät usein huomaamatta, koska ne meillä ovat niin itsestään selviä. Media kuitenkin kiitettävästi huomio Unkarin diktatoorisen poikkeuslain julistamisen, eikä sortunut niin sanottujen valeuutisten kanssa flirttailuun raportoidessaan sen näennäisestä lopettamisesta. Terve arvopohja pitääkin Julkisen sanan neuvoston jäsenet vapaina ja riippumattomina harjoittamaan tieteellisille tosiasioille perustuvaa journalismia.

Koska jaamme yhteisen arvopohjan on kuitenkin hyvä, että parhaat tieteelliset kykymme kiinnittävät huomiota myös Euroopan kansalaisyhteiskuntiin liittyviin asioihin vaikka meille Suomessa valtion ja sen toisistaan riippumattomien mahtien puuttuminen kansalaisyhteiskunnan vapaaseen elämään onkin käsittämätöntä. Näin parannamme yhdessä Euroopan vapaan median kanssa Eurooppaa niin, että vankka, yhteinen arvopohja alkaa yhä enemmän näkyä myös työllisyyden kasvuna ja hyvinvoinnin lisääntymisenä. Kiitoksia.

Ja lopuksi vielä Googlelle miinukset siitä, että Bloggerin kirjoitustilan erittäin yksinkertaista käyttöliittymää on menty muokkaamaan. Aiheuttaa aivan turhaa vaivaa tutkia sopiiko uusi käyttöliittymä yhteiseen arvopohjaan. Se muistuttaa nyt tiettyjä nimeltä mainitsemattomia tekstinkäsittelyohjelmia, joilla on kirjoitettu erilaisia vihapuheita. Älkäämme kuitenkaan tuomitko ilman tieteellisesti tutkittua perustaa, jota myös työllisyyttä ja hyvinvointia lisääväksi arvopohjaksi kutsutaan. Sellainen ei olisi oikeusvaltioperiaatteen mukaista. Kiitos vielä kerran!

Ei kommentteja: