lauantai 30. toukokuuta 2020

Maalauksia 003

Englantilaisen Beach Boys fanin epätoivo
Muutkin kuin perussuomalaiset osaavat. Sari Essayah huomautti torstaina eduskunnassa, että EU:n komission esitys kokonaiselvytyspaketista on periaatteellisesti erittäin suuri ja askel kohti liittovaltiokehitystä. Hän myös totesi sen, että esitys on EU:n omien sopimusten vastainen ja ilmeisesti myös Suomen perustuslain vastainen ja kysyi onko Suomella kanttia sanoa ei.

Ei olisi ensimmäinen kerta kun EU toimii vastoin omia, lainvoimaisia sopimuksiaan. Samaan aikaan EU on koko ajan puhunut oikeusvaltioperiaatteesta niin kiihkeästi, että siitä on meilläkin tullut jo arvopohjaan verrattava poliittinen iskusana.

Pelkästään tämä tosiasia, että puhutaan kiihkeästi muita syyttäen sellaisten periaatteiden puolesta, joita käytännössä ilman mitään katumusta itse rikotaan koko ajan, riittää kertomaan sen, että ennemmin tai myöhemmin edessä on romahdus. Vaikuttaakin vahvasti siltä, että EU:ta rakennetaan ilman mitään kestävää näkemystä tulevaisuudesta toivoen, että se nyt ainakin meidän elämämme ajan kestäisi ja takoisi rahaa. Tällaisessa tilanteessa järjestelmää olisi järkevä ryhtyä purkamaan ja rakentamaan sitä paikallisten realiteettien ja toiveiden varaan. Yhteinen visio kun on joko olematon tai täysin väärä.

Toinen, aina polttavan ajankohtainen eurooppalainen asia on se, että Kouvolan aseman kioskilla jompikumpi iltapäivälehdistä myi suurta Hitler-spesiaalia. Jos argeologit 1000 vuoden päästä viitsivät vaivata päätään 2000-luvun ensimmäisten vuosikymmenten tapahtumilla - mitä kyllä epäilen - he varmasti ihmettelevät kuka oli tämä Hitler, jota anglosaksisen ja germaanisen kulttuuripiirin maat niin paljon ihailivat ja josta kirjoitettiin metrikaupalla enemmän, kuin kenestäkään muusta aikansa henkilöstä.

2 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Miksi Hitler sillä tavalla unohtuisi, kun hänen aiemmat kollegansa Attila, Tšingis-kaani, Timur Lenk ja moni muu ovat niinkin hyvässä muistissa?

Jos Sumerin, Babylonian ja Assyrian aikoina olisi ollut nykyisenkaltainen media, olisi Sanheribista ja Nebukadressarista kollegoineen niin paljon pelkästään lööppejä, että tutkijoilla olisi karmea työ raivata tiensä niiden läpi ensin artikkeleihin ja sen jälkeen todelliseen henkilöön niiden takana.

IDA kirjoitti...

Totta tuokin. Ei Hitleriä pidäkään unohtaa. Nykyinen syöttö jatkuvinen dokumentteineen tuntuu vain olevan sitä luokkaa, että itse tyydyn mielelläni Huovisen historiallistieteelliseen tutkimukseen aiheesta.