keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Maalauksia 002

Naisvieras itäisestä Saksasta
Sisäministeriö kertoo asettaneensa työryhmän suunnittelemaan maalituksen vastaisia toimia.

Sisäministeriö asetti.

Maalittamisella tarkoitetaan sitä, että julkisesti arvostellaan jotakuta poliittista toimijaa tai lehtimiestä. Tavallisten ja tuntemattomien ihmisten, ja virallista doktriinia vastaan olevan opposition arvostelu pysyy edelleen sallittuna.

Hallituspuolue RKP on ollut tässä vihreiden ohella erittäin aktiivinen toimija. RKP on perinteinen liberaalipuolue. Se äänesti eilen yhtenä miehenä viinien ulosmyynnin vapauttamista vastaan. Vihreät pitävät itseään myös liberaaleina ja virallinen doktriini on heidän kanssaan samaa mieltä.

Tähän oikeastaan tiivistyy koko liberalismi: Se on sananvapauden tukahduttamista ja kaupan rajoittamista valtiollisin toimenpitein. Tietenkin se on myös uskonnotonta. Nuo kaksi näkyvää ja konkreettista piirrettä ovatkin seurausta tuosta sen olemuksellisesta ominaisuudesta. Väärä uskonto voi myös tukahduttaa vapauksia, mutta sen toiminta on ennustettavaa ja sen julkisista opeista lähtevää. Liberalismi sen sijaan toimii aina estoitta julkisia oppejaan vastaan: Yksilö, joka äänestää sananvapauden tukahduttamisen ja kaupan rajoittamisen puolesta voi aina sanoa olevansa vakaumuksellinen liberaali koska on Galileo Galilein kanssa samaa mieltä siitä, että maa pyörii ja kiertää aurinkoa.

Näillä liberaalit menevät. Itse tietenkin kannattaa mennä jossain muualla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus tuolta linkkaamastasi sisäministeriön dokumentista (kyllä nuo tappouhkaukset jne. yksityiselämän loukkaukset pitää saada pois): "Maalittamisessa voi olla kyse esimerkiksi suorasta tai epäsuorasta uhkailusta tai yksityiselämään liittyvien tietojen kaivelemisesta ja vääristelemisestä. Virkamieheen kohdistuvan maalittamisen tavoitteena voi olla virkamiehen painostaminen luopumaan virkatehtävien hoitamisesta. Maalittamista ei ole viranomaisen arvostelu, yksittäinen virkatoimen arvostelu tai kansalaisten tavanomainen oikeussuojakeinojen käyttäminen."

IDA kirjoitti...

Nuohan ovat selkeitä rikoksia, joista voidaan helposti rangaista jo nykyisen lain puitteissa.

Liberaaleille on ominaista tuokin, että teot kääritään kaikenlaisiin hyviin aikomuksiin.

Maalittamisella tarkoitetaan sitä, että joku henkilö kirjoittaa vastauksen jollekin toiselle henkilölle julkisessa twitterissä, tai kommentoi siellä julkaisuun liittämäänsä lehtiartikkelia. Yleisesti jonkin mielipiteen vastustaminen internetissä on maalittamista, jos sen mielipiteen on esittänyt joku henkilö ja tämä henkilö tulee mielipidettä vastustettaessa yksilöidyksi. Rupea tuohon nyt sitten puolueetonta lakia säätämään. Ministeriöissä on aikuisia ihmisiä toimimassa, joten on aika selvää, että lain tavoitteena on sananvapauden tukahduttaminen. Ei koko hankkeeseen muuten lähdettäisi.