torstai 23. joulukuuta 2010

Mediakritiikin vaikeus

Olen usein puhkuvallakin innolla arvostellut suomalaista poliittista mediaa. Se on aika vaikeaa, koska todellisuudessa media tekee sen parhaiten itse.

Jussi Halla-aho kertoo: Aamulehti ja Perussuomalaiset.

On käsittämätöntä, että "puolueeton" sanomalehti hyväksyy tuollaiset kytkökset niitä mitenkään kyseenalaistamatta. Itse asiassa kyseessä on skandaali.

Toisaalta syy sille miksi suomalainen media ei ymmärrä Perussuomalaisten nousun taustalla olevia tekijöitä tuosta ainakin paljastuu: se ei halua ymmärtää ja tiedottaa. Se haluaa tehdä politiikkaa, jolla perussuomalaisten nousu pystyttäisiin katkaisemaan ja toimittajien omien puolueiden kannatus taas nousemaan. Ala-arvoista touhua medialta, mutta sentään tietoa välittävää, vaikkakin tietysti tahtomattaan.

Uudistan vanhan ehdotukseni mielipidelehtituesta paperimedian pelastajana. Helsingin Sanomien lisäksi sitä voisi ruveta maksamaan myös Aamulehdelle.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onko tuo nyt niin paha kytkös: Vihreässä Langassa on yksi heteromies töissä!

IDA kirjoitti...

No siinä tapauksessa!

Onhan tuossa outoa jo se, että puolueesta uutisoiminen monopolisoidaan yhdelle toimittajalle. Kyseessä on kuitenkin Suomen oloissa kohtuullisen suuri, poliittista väriä tunnustamaton lehti.