tiistai 21. joulukuuta 2010

Kommentti keskusteluun

Ihan ensimmäiseksi uusille lukijoille: Oleellinen on tuossa oikealla :)

Hommassa on keskustelua Sisu-jutusta:

Linkki

Totta kai Sisu on jatkumoa jostain. Teemu Lahtinen itse asiassa kertoo siitä haastattelussa. Itse väittäisin, että se on jatkumoa yleisestä kommunismin vastaisuudesta, joka toki oli Kekkosen aikaisissa kouluissa häpeällistä, mutta ei välttämättä lainkaan väärässä ja siitä vanhemmasta, kansainvälisestä kansallismielisestä ajattelusta, joka korosti kaikkien kansojen itsemääräämisoikeutta. Monet pitävät kyseistä periaatetta vielä nykyäänkin suuressa arvossa.

Kommunismin vastaisuudesta sen verran, että vaikka Suomi säilyi sosialistiselta imperialismilta, niin monet muut kansat eivät säilyneet. Eikä tietenkään mikään kosolalaisuus edustanut valkoista, kommunismin vastaista Suomea millään monopolilla. Jos näin olisi pitäisi todeta, että Neuvostoliittoon paenneet kommunistijohtajat olivat yksin punaisten edustajia ja kaikki muut punaiset heidän kätyreitään, mikä taas olisi neljännen polven punakaartilaiselle jo selkeä loukkaus :)

P.S.

Kommentoidaan nyt vielä, että mitä hommia Sisu teki. Valitettavasti - tai joskus onneksi :) - kaikki ei säily verkossakaan, mutta esimerkiksi tämä:

Kukkia kriittisille

Oli sinänsä aivan merkittävää työtä aikana, jolloin noista asioista ei yksinkertaisesti Suomessa puhuttu. Myös esimerkiksi Muhammed-pilakuvien julkaiseminen oli tukena Ruotsindemokraattisen verkkosivujen sulkemiselle oli merkittävä juttu suomalaisen sananvapauden kannalta. Erityisesti, kun muistetaan se, että Suomi oli ainoa läntisen Euroopan maa, missä mikään lehti ei kuvia julkaissut.

Ei kommentteja: