perjantai 9. joulukuuta 2011

Kaksi presidenttiä

Jostain syystä tulee katseltua presidenttiehdokkaiden kyselytuntia, jossa päätoimittajat esittävät ehdokkaille kysymyksiä.

Pekka Haavisto taitaisi olla ihan puhtaalta pöydältä ajateltuna jopa paras ehdokas. Hän on kuitenkin Vihreän puolueen jäsen ja ehdokas. Vaikka en epäilekään, etteikö Haavisto pystyisi jättämään sen taakseen ja suhtautumaan presidentin tehtävään sen vaatimalla puolueettomuudella, niin Vihreän puolueen jäsenyys on silti liian vakava virhe. Toinen ongelma on homous. Ei niinkään sen itsensä tähden, vaan sen tähden, että on jo etukäteen ikävää ajatella median vähintään kuusi vuotta kestävää, teennäisen iloista hihkuntaa homopresidentin ihanuudesta ja edistyksellisyydestä. Jos siltä olisi mahdollisuus välttyä, niin Haavisto olisi ok.

Paavo Lipposesta ei jää mieleen muuta kuin, että hän kovasti kannattaa työläisnaisten lasten abortointia. Eli ei jatkoon. Biaudeellä, Arhinmäellä ja ( valitettavasti ) Essayahilla ei mahdollisuuksia toiselle kierrokselle ole muutenkaan. Niinistön lisäksi toiselle kierrokselle mahdollisuuksia on juuri Haavistolla, Soinilla ja ehkä Väyrysellä, joka häviäisi Niinistölle. Jos itse joutuisin ehdokkaista valitsemaan itselleni presidentin amerikkalaistyylisesti valitsisin ehdottomasti Sari Essayahin, jonka varapresidentiksi kelpaisi Haavisto. Soinia tietenkin äänestän, koska maa tarvitsee presidentin, eikä ole Amerrikka. Niinistöä vastaan minulla ei ole yhtään mitään, joten mukavan leppoisat vaalit, joiden lopputulos tulee joka tapauksessa olemaan ihan hyvä, on tulossa.

8 kommenttia:

Yli-Balthasar kirjoitti...

Henkilökohtaisesti ole pettynyt siihen, että Essayahista ei ole tullut samanlaista suvaitsevaisten mannekiinia kuin Toivolasta. Tausta on kuitenkin sama: isä afrikkalainen ja englanninkielisessä wikipediassakin sanotaan, että Essayah on "race walker" eli rotukävelijä kun Toivola puolestaan on "rodullistettu". Tai jotain. Ehkä Essayah ei närkästy ja järkyty sekä huuda IHAN HIRVEÄÄ! tarpeeksi usein.

IDA kirjoitti...

Essayah on kuitenkin helluntailainen eli siinä mielessä suomailaisessa poliittisessa ilmapiirissä kaiketi jonkinlainen rotupetturi: Afrikan villien kujien lapsi, joka hylkäsi aidon punavihreän kapinan ja alistui kapitalistiselle patriarkaatille.

Toivola taas on vähän kuin Bono tai Richard Gere, joilla kaikesta huolimatta on kuitenkin sosialistinen, globaali omatunto.

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä ymmärrä, millä perusteilla Niinistö on OK, mutta Lipponen suuri Saatana. Miehillä kun ei ole ollut juuri mitään eroa, niin Nato-linjausten kuin euro-intoilun osaltakaan, paitsi että Niinistö on näissä asioissa ollut vielä aktiivisempi - jos mahdollista.

Talouspolitiikassa Niinistö on ollut vielä enemmän tuhoa ruokkivan monetarismin tiellä kuin Lipponen.

Lipponen on hanurista, mutta jos yhdenkin asiaperusteen kuulisi Niinistön puolelle asettumisesta...

IDA kirjoitti...

Nato-linjauksista sen verran, että ainakin edellisissä presidentinvaaleissa Niinistö painotti, että Natoon liittymisestä järjestetään kansanäänestys. Halosen aikanahan armeijaa on väännetty natokuntoon oikein urakalla. En itse ymmärrä miten se voidaan nähdä natovastaisuutena.

Talouspolitiikkaan presidentti ei niin vaikuta. Ja Soinia tietenkin äänestän molemmilla kierroksilla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo nyt oikien ollut vastaus mihinkään, koska innokkainkaan natoilija ei ole Suomessa vaatinut liittymistä ilman kansanäänestystä, joten en ymmärrä, miten tuosta saa propsit Niinistölle.

Hän on omissa laskelmissani edelleen huonoin ehdokas ja edelleen myös vastenmielisintä talouspolitiikkaa propagoinut, millä ei presidentin valtaoikeuksien kanssa ole mitään tekemistä, mutta kertoo kaiken olennaisen kaverin arvomaailmasta.

IDA kirjoitti...

No en varsinaisesti kannata Niinistöä. Tosin alkujaan olin sitä mieltä, että PS olisi voinut pyytää häntä ehdokkaakseen ennen Kokoomusta :)

Mutta en vastustakaan. En osaa oikein perustella asiaa millään asia-argumenteilla. Jos ihan asiapohjalta mentäisiin, niin järjestykseni muiden kuin Soinin osalta olisi varmaan tuo Essayah, Haavisto, Niinistö, Väyrynen, Arhinmäki, Lipponen ja Biaudet.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, asiaperusteistahan eivät ihmiset ole yleensäkään kiinnostuneita.Siksi nämä kuvalehtien suosikit Stubbit, Niinistöt ja Taiveahot tullaan tarvittaessa aina valitsemaan.

Stubbin sisällyksetön unelmahöttö on myös alkanut paljastua, mutta silti kaiken maailman tutkijantapaiset innolla selittävät kuinka hyvin hän mediajulkisuuden tai jonkun muun epäselvyyden hallitsee - tietenkin ilman mitään järkeenkäypiä perusteita.

"Mä en ymmärrä mitään politiikasta, äänestän kai Kokoomusta". Siinä aikakautemme koko kuva.

Anonyymi kirjoitti...

Minun järjestys on tässä: Soini, Väyrynen, Essayah, Niinistö, Haavisto, Lipponen, Arhinmäki, Biaudet

Soini, Väyrynen ja Essayah ovat kaikki kelvollisia. Muiden järjestys on hieman arvottu, paitsi että Biaudet on ehdottomasti kaikista huonoin ehdokas.

Minun valinta ekalla kierroksella menee Soinin ja Väyrysen välille. Ja jos toisella kierroksellla on Soini ja Väyrynen vastakkain, niin silloin pitää arpoa.