tiistai 13. joulukuuta 2011

Kissaakin kiinnostaaTelevisiosta tulee parasta aikaa välikysymyskeskustelu eduskunnasta. Aika tyhjää puhetta hallitukselta, vaikka Katainen vetikin äänellä ja vimmalla. Meitä kissan kanssa ei kuitenkaan huijata koskaan uskomaan siihen, että Suomi voisi jollain tavoin pelastaa koko Euroopan talouden. Se nyt vaan on menoa nyt. Mutta eipä tuo paljon huoletakaan. Jos nyt ruokaa riittää ja katto pään päälle, sekä sähköt, niin siinäpä se. Sain sattumalta käyttööni ihan hienon, digitaalisen järjestelmäkamerankin. Se nyt on jo ihan liikaa; suoranaista ylellisyyttä.

Lueskelen nämä parasta aikaa puhuttavat jutut kyllä eduskunnan pöytäkirjoista. Sinnehän hulluus ja hämäryys kirjataan. Ehkä käsittelen niitä sitten siteeraten parhaita paloja. Perussuomalaiset ovat tässä jutussa täysin oikeassa. Ainoa puolue, joka ymmärtää kuinka Euroopan tulisi toimia. Hallituksella vaikuttaa olevan vain visio jostain historiattomasta poliittisesta ja taloudellisesta liitosta, jota ei ole koskaan ollut, eikä koskaan toimivana tule.

Tulee mieleen viime perjantain kahvilassa luettu Iltasanomat, jossa sokea kana löysi jyvän. Ehkä kuvitellen kertovansa kevyen vitsin lehti kertoi kuinka paavi oli kirkon juhlapäivänä ottanut kantaa Euroopan velkakriisiin todeten: "Auttakoon Maria meitä näkemään valon läpi niiden usvaverhojen, jotka peittävät todellisuutta." Nämä ovatkin järkevimmät sanat mitä koko kriisistä on sanottu ja ehdottomasti järkevimmät sanat mitä kyseiseen lehteen, vaikka toimitus ei luonnollisesti edes tiennyt mistä juhlasta oli kysymys vaan kertoi sen väärin, on viimeisen 20 vuoden aikana painettu. Toivotaan, että paavin pyyntöön vastataan ja että noin todella käy.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Veikee kissa. Onks tuo se sinun kissa? Onks se tyttö vai poika? Onks se isokokoinen vain pienikokooinen? Vieläkö se viitsii käydä ulkona kun on talvisäät? Onko sillä oma nukkumapaikka vai kömpiikö se sinun luokse sänkyyn nukkumaan?

IDA kirjoitti...

Tyttökissa se on. Testailin tuota kameraa, kun minulla oli vaikeuksia saada pidempää putkea toimimaan. Tarkennus heijasi vain edestakaisin ja valikkoja oli joka lähtöön. En ole digijärkkärillä ennen kuvannut, joten aukko- suljinaika- filmiherkkyyssäätöihin en viitsinyt edes paneutua, kun ne eivät toimineet tutuista namiskoista vaan automaattisäädöillä näppäilin. Kaikki aikanaan :)

Kyllä se ulkona viihtyy. Tosin tänään satoi koko päivän, joten kävi vain kääntymässä. Sillä on tässä kaksi taloa täydellisessä hallinnassaan ja se nukkuu missä sattuu viihtymään ja minne viimeksi illalla naukuu sisälle.

Anonyymi kirjoitti...

"Perussuomalaiset ovat tässä jutussa täysin oikeassa."

Tuo on aika kevyesti heitetty väite, josta olen aika tavalla eri mieltä. Välikysymystä on ansiokkaasti ruodittu muutamissa lähteissä ja osoitettu se sisäisesti ristiriitaiseksi muiden persujen tavoitteiden kanssa.

Persuilla on ehkä jotain sanottavaa ulkomaalais- ja/tai sosiaalipolitiikasta, mutta tuo talousosaaminen on kyllä kansakoulutasoa ja Oskari Juurikkalan agenda on aika kaukana peruspersun intresseistä. Kehottaisin turvautumaan johonkin vähemmän wieniläiseen.

IDA kirjoitti...

Tarkoitin PS:n olevan oikeassa siinä, että Euroa ei näillä toimilla pelasteta, eikä ainakaan mitenkään pysyvästi vakauteta. Ymmärrän kyllä pointin, että on roikuttava mukana katkeraan loppuun asti, koska politiikka on jo ajanut Suomen liian syvälle liittoutumaan.

PS:n talouspolitiikka voi olla vaiheessa, mutta terveitä ideoita siellä on. Toki on jokaiselle selvää, että niiden täysimääräinen toteuttaminen edellyttäisi toisenlaista, eurooppalaista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Anonyymi kirjoitti...

Athletic Bilbaon vieraspeli PSG:n luona päättyi 4-2 kotijoukkuelle. Mutta silti Bilbao menee lohkovoittajana jaktoon. Perjantaina on sitten pudotuspelien arvonta.

Miten paljon kissa painaa? Mikä on sen lempiruoka? Nukkuuko se kesällä ulkona? Jos on talvella paksut lumihanget, niin meneekö se hangelle kävelemään? Yrittääkö se ulkona pyydystämiään hiiriä tai päästäisiä sisälle syömään?

IDA kirjoitti...

Ei ole punnittu, mutta mikään isokokoinen se ei ole. Aika kaikkiruokainenkin, mutta ei oikein hyväksy kissanruokapusseista, kuin aina seuraavaa vaihtoehtoa, eli sama ei maistu kahta kertaa peräkkäin. Lumesta se on ollut ihan innoissaan, mutta elänytkin vasta kaksi talvea. Hiiret ja rotat se tuo pihalle ja patsastelee niiden kanssa siellä aikansa ja syö sitten pois. Kyllä se aina tulee yöksi sisään.

Bilbao varmaan otti pelin rennosti, kun oli jo varma lohkovoittaja. Toivotaan nyt viikonloppuna voittoa Zaragozasta. Tässä on kolme peliä ilman voittoa takana ja kaksi niistä kotona.