perjantai 30. joulukuuta 2011

Editan ylistys!

Edita kustannus, tuo oikeamielisten yritysten jalokivi. Sen toimistot ovat aina siistit ja täynnä osaavaa henkilökuntaa. Tälläkin hetkellä, kun he nukkuvat, voi sanoa, että he vain virittäytyvät uusiin, suuriin kulttuuritekoihin. Kukapa katajaisen kansamme jäsenistä ei esimerkiksi muistaisi loisteliasta suomennosta kirjasta Jeesus Nasarettilainen, kasteesta kirkastumiseen. Sen ulkoasukin hipoi täydellisyyttä, jolle nykyään on jo annettu määre: "editamainen". Meillä ei ole mitään syytä epäillä, etteikö tuota loistavaa kirjaa, joka minutkin melkein mykisti, seurannutta toista osaa, Jeesus Nasarettilainen, Pyhä viikko: Jerusalemiin saapumisesta ylösnousemukseen, jo valmisteltaisi Editan tehokkaissa kulttuuripiireissä suomeksi julkaistavaksi samankaltaisella ulkoasulla ja suomennoksella. Näinhän täytyy olla, sillä vähempää emme Editalta voisi odottaa.

Hieno kirja siis. En ole mikään kriitikko ja se mitä voisin sanoa olisi itse kirjan rinnalla vain laimeaa kopiointia ja toistoa. Ehkä, jos katsoo vaikka tämän keskustelun:

The Great Resurrection Debate.

voisi todeta ainakin sen, että kirja aivan suvereenisti vastaa siihen John Shelby Spongin tuossa väittelyssä esittämään kysymykseen miten Kristuksesta ja ylösnousemuksesta voisi kertoa modernin avaruusajan älykkäille ihmisille, mitä Spong itse kykeni vain ihmettelemään. Kirjaa voi lämpimästi suositella kaikille ja miksei muiden mukana myös niille maamme monille piispaehdokkaille, jotka uutterasti pitävät huolen siitä, että täällä piispanvaalit ovat aina käynnissä.
Ei kommentteja: