torstai 15. joulukuuta 2011

Kouvola II

60-lukulaisen sosiaalipolitiikan vaikutukset maalaisasemien arkkitehtuuriin

Juna oli 3 minuutta 43 sekuntia ja 8 kymmenystä myöhässä, joten ei tullut sittenkään fasismia. Mikä on todistettu. Itse juna oli jälleen kerran siisti ja mukava. Kouvolan keskuspuistossa oli kello 15:32:47 jo niin pimeää, että en käsivaraisesti saanut otettua kunnon valokuvia edes. Mutta ei pimeässä mitään vikaa ole; omaa laiskuutta, jos ei viitsi nähdä vaivaa ja kantaa mukanaan jalustaa.

Jostain, ehkä tuosta kuvan seisakkeesta, tuli mieleeni nuoruusaikoina oppimani tosiasialauselma: "Opin englantia niin hyvin, että tulin sillä toimeen kaikkialla maailmassa, paitsi Englannissa." En tosin jaksanut sitä sen kummemmin mietiskellä, mutta sellaistahan globalisaatio on. En pidäkään lamaa ihmeenä, vaan lähinnä väistämättömyytenä, sillä kaikki väistämättä alisuorittavat pyrkiessään samanlaisuuteen.

Toisaalta ei ole minun asiani miettiä liiketoimintoja. Köyhyyshän on ihmiselle otollisin olotila kuitenkin. Sain Herättäjä-yhdistyksen kuukausittain julkaiseman lehden. Se on varsin hyvä, mikä todistaa, että Suomessa julkaistaan hyviä koko perheen lehtiäkin vielä. Mietin ovatko lehdessä esiintyneet vasemmistofilosofit Relander ja Nevanlinna lähestymässä kristinuskoa vai hyppäämässä Ameriikoista tänne asti vihdoin perille puksuttaneeseen spongilaiseen junaan. Johonkinhan tässäkin asiassa on uskottava ja vaikka vain tämän Herättäjä-yhdistyksen lehden perusteella uskon ensimmäiseen vaihtoehtoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perjantaina arvottiin pudotuspelit. Athletic Bilbao arvottiin Lokomotiv Moskovaa vastaan. Eka ottelu pelataan vieraissa, toka kotona. Mitä arvelet miten käy?

IDA kirjoitti...

Ahtletic jatkoon yhteismaalein 4 - 2.

No en tosiaan osaa sanoa, koska en ole lainkaan seurannut Lokomotivin pelejä enkä tiedä joukkueesta mitään. Tuota veikkaisin, jos olisi pakko tehdä veto tässä ja nyt.