perjantai 23. joulukuuta 2011

Yule


Joululahjoja pakatessa olimme Pampulan kanssa äärimmäisen pöyristyneitä ja loukkaantuneita siitä, kuinka rakas, kristillinen juhlamme on muuttunut pakanoiden temmellyskentäksi. Juuri nytkin Karita Mattila laulaa televisiossa laulua "Smoke gets in your eyes" ja pakanat pakkaavat paketteja, emmekä mitenkään pääse sitä pakoon, vaan meidän pitää yrittää olla niin kuin oltaisiin vain.

Kyllähän minä niin pahasti mieleni pahoitan tästä. Rupean kohta kirjoittamaan tästä kauheudesta lehtien yleisönosastoille niin kuin Vapaa-ajattelijatkin tekevät. Tai ehkä en :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NIinä päiwinä käwi yxi käsky Keisarilda Augustuxelda/ että caicki mailma piti werollisexi laskettaman.
Ja tämä weron laskemus oli ensimäinen/ joca tapahtui silloin cosca Kyrenius oli Maanherra Syrias.
Ja cukin meni Caupungihins andaman idziäns arwatta.
Nijn myös Joseph Galileast/ Nazarethin Caupungist/ ylösmeni Judean/ Dawidin Caupungijn/ joca cudzutan Bethlehem: Sillä hän oli Dawidin huonest ja sugust/ andaman idzens arwatta/
Marian hänen kihlatun emändäns cansa/ joca rascas oli.
Nijn tapahtui heidän siellä ollesans/ että synnyttämisen päiwät tulit täytetyxi.
Ja hän synnytti Pojan hänen esicoisens/ ja capaloidzi hänen/ ja pani seimeen/ ettei heille ollut sia majas.
Ja paimenet walwoit sijnä paickacunnas pellolla heidän laumans/ ja wartioidzit yöllä heidän carjans.
Ja cadzo/ HERran Engeli seisoi heidän tykönäns/ ja HERran kirckaus walais heitä/ että he suurest peljästyit.
Ja Engeli sanoi heille: älkät peljätkö: sillä cadzo/ minä ilmoitan teille suuren ilon/ joca tulewa on caikelle Canssalle: Teille on tänäpän syndynyt Wapahtaja/ HERra Christus Dawidin Caupungis.
Ja tämä on teille merkixi: te löydätte lapsen capaloittuna seimes.
Ja Engelin cansa oli suuri taiwalisen sotawäen joucko/ jotca kijtit Jumalata ja sanoit:
Cunnia olcon Jumalalle corkiudes/ ja maasa rauha/ ja ihmisille hywä tahto.

IDA kirjoitti...

factum est autem in diebus illis exiit edictum a Caesare Augusto ut describeretur universus orbis haec descriptio prima facta est praeside Syriae Cyrino et ibant omnes ut profiterentur singuli in suam civitatem.

ascendit autem et Ioseph a Galilaea de civitate Nazareth in Iudaeam civitatem David quae vocatur Bethleem eo quod esset de domo et familia David ut profiteretur cum Maria desponsata sibi uxore praegnate factum est autem cum essent ibi impleti sunt dies ut parere et peperit filium suum primogenitum et pannis eum involvit et reclinavit eum in praesepio quia non erat eis locus in diversorio et pastores erant in regione eadem vigilantes et custodientes vigilias noctis supra gregem suum et ecce angelus Domini stetit iuxta illos et claritas Dei circumfulsit illos et timuerunt timore magno et dixit illis angelus nolite timere ecce enim evangelizo vobis gaudium magnum quod erit omni populo

quia natus est vobis hodie salvator qui est Christus Dominus in civitate David et hoc vobis signum invenietis infantem pannis involutum et positum in praesepio et subito facta est cum angelo multitudo militiae caelestis laudantium Deum et dicentium:

gloria in altissimis Deo et in terra pax in hominibus bonae voluntatis

et factum est ut discesserunt ab eis angeli in caelum pastores loquebantur ad invicem transeamus usque Bethleem et videamus hoc verbum quod factum est quod fecit Dominus et ostendit nobis

:)

Valkea kirjoitti...

Nykyään Joulumusiikkiakin on vaikea löytää nettiradioiden "Joulukanavilta"; joko pahaa oloaan pahalla äänellä rääkyvä hippi laulaa jotain saatanallista, tai sitten kiimaansa ja halujaan huokaileva naaraslaulaja laulaa seireenilauluja.

Toivotan teille seuraavien sanojen ja tunnelmien myötä hyvää ja rauhallista Joulua:

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.com/2011/12/kysymys-suurimmasta-kaskysta.html

Tiedemies kirjoitti...

Viettäisitte Jouluanne silloin, kun se oikeasti on, eikä pakanoiden keskitalven juhlan päällä, niin ei tarvitsisi valittaa.

Toisaalta, se että jotain juhlistetaan vuosittain, on jokseenkin mielivaltainen sopimus, joten en sinänsä paheksu sitä, että kristityt viettävät erään jumalistaan syntymäpäivää keskitalven aikaan. Sekaannusten välttämiseksi olisi kuitenkin ehkä paikallaan juhlistaa sitä joskus muulloin.

IDA kirjoitti...

Valkea on oikeassa. Kyllähän siis, jos yleistä eetosta tarkkailee, niin aika kauheaa on.

Toisaalta, kun juttelin tästä papin kanssa, niin hän sanoi, että onhan se ihan ymmärrettävää kuinka mietiskely ja rukoilu saa ylenkatsomaan kaikkea maallista, mutta..mutta ja hyvin tärkeä mutta: Älä koskaan unohda, että maailma ja ympäristö jossa elät on Jumalan sinulle luoma.

Näinpä haluankin toivottaa tiedemiehelle ja hänen perheelleen hyvää Joulua ja onnellista Uutta vuotta seuraavin sanoin:

Terve Maria armoitettu.
Herra sinun kanssasi.
Siunattu sinä naisten joukossa
ja siunattu kohtusi hedelmä Jeesus.

Pyhä Maria, Jumalan äiti,
rukoile meidän syntisten puolesta
nyt ja kuolemamme hetkellä.
Aamen.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, mitä perkeleen kanavia te kuuntelette, mutta noita iänikuisia joulujoikuja tulee joka saatanan tuutista. Lisäksi päälle uskonnollista Alias-peliä.

IDA kirjoitti...

Elä anonyymi kiroa! Ei Kulkuset ole kristillinen laulu :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZmlQSxK3J6o

http://www.youtube.com/watch?v=mt8TcWeL3A0

http://www.youtube.com/watch?v=ECZCIFLe-Ig

IDA kirjoitti...

Tiedemiehelle, Valkealle, Jukalle, Kumitontulle, Vasarahammerille ja monille muille haluan toivottaa Joulua myös seuraavin sanoin:

http://www.youtube.com/watch?v=WsSDHXw5lpQ

Antaa palaa: aamulla pitää herätä :)

Ironmistress kirjoitti...

Hyvää hanukkaa!

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos toivotuksista :)

Samoin sinne! On aina ollut ilo lukea kirjoituksiasi. Tuota Pattin laulua en ymmärtänyt, tai siis sen viestiä. Jos se oli, että enkelit ovat kuolleita lähimmäisiämme, niin onhan se ihan kauniisti ajateltu. Muistoa voi vaalia monella tavalla, ja tuo on oikein hyvä. Ainakin se on hyvin vähän haitallinen kenellekään. Niillekään, jotka eivät enkeleihin usko. Joten anna palaa vaan, kyllä minulta ymmärrystä saat.

Se se vaan ottaa pannuun, kun ne sinun tilaamasi uuden vuoden raketit piti Haminaan kuskata, pkle.