torstai 10. kesäkuuta 2010

Kolmas kommentti naispiispakeskusteluun

Rakas Yleisradiomme otsikoi, että katolinen kirkko on pahoillaan naispiispasta. Kyseessä on niin sanottu itsestään selvyys, ei niinkään uutinen, vaikka myös MTV3 uutisoi sen pääuutislähetyksessään. Naispiispan valinta vaikeuttaa ekumeniaa, jonka tavoitteet ovat uskonnollisia ja hengellisiä, eivät poliittisia. Katolinen kirkko tuskin voi hyväksyä naispappeutta ilman kirkolliskokousta, joka on ehkä sadan vuoden päästä, jos silloinkaan. Oli naispappeudesta mitä mitä mieltä tahansa, niin totuus nyt vain on, että luterilainen kirkko ajaa sillä itseään "ekumeeniseen paitsioon".

On sinänsä valitettavaa, että Suomessa ei ole mitään konservatiivista tai "oikeistolaista" mediaa, joka taustoittaisi näitä tällaisia uutisia. Tässä Suomi, vaikka maassa on valtionkirkko, poikkeaa aika vahvasti muista Euroopan maista. Suomessa kirkosta ei yksinkertaisesti uutisoida oikeastaan lainkaan, ainoastaan juhlapyhien alle sijoitetaan yleensä joku skandaaliuutinen, jolla pyritään vaikuttamaan mielipiteisiin. Huomenna on Jeesuksen pyhän sydämen juhla, mutta tätäkään ei tiedetä. On tärkeämpää keskustella politiikasta.

Toki esimerkiksi Radio ykkösessä puhutaan joskus asiaakin, mutta verrattuna YLE:n, Helsingin Sanomien, MTV:sen ja muiden kokonaisantiin se on aika pientä. Tästä syystä Internet onkin mitä mainion tiedostusväline maassa, jossa kansa on perinteisesti aina ollut älymystöään viisaampaa.

P.S.

Aihetodisteena Internetin ylivoimaisuudesta Katolisen kirkon näkemys asiaan. Hesari, YLE ja MTV3 eivät pystyisi asiaa taustoittamaan kuitenkaan.

Ei kommentteja: