lauantai 26. kesäkuuta 2010

Free Seppo Lehto II

Rienaaja ja spammikone Seppo Lehto on juhannuksena vangittu Kalajoella ja siirretty kärsimään kahden ja puolen vuoden tuomiotaan. Tuomio on täysin kohtuuton vaikka Seppo Lehdosta ei pitäisikään.

Lainataan tähän hieman kriittistä näkemystä herrasmieshistorioitsijan taiteelliseen tuotantoon:

 Sepon dramaattisviritteinen viimeinen tunnetu interweb-videospämmi yöjunassa kuvattuna Zurichin asemalla: http://www.youtube.com/watch?v=NP6T02Ukf3A

Edelleen tyhjänpäiväisistä ja sekavista "pohdinnoista" huolimatta Sepon köyhtyneen ja kaveriensa hylkäämän herrasmiehen hahmon matkailua seuraa ennemmin jonkinlaisena surullismielisenä road moviena. Kaikesta välittyy taiteilijan linssin läpi se henki jota Sepon opettajakolleega Gordon Sumner kuvaili eräässä kappaleessaan näin:

Fatal fascination for the seedy part of town
Walk down the street and your head spins round
Don't be seen alone without your friends at night
Take a gun or a knife to the low life

Don't have to be born into this society
Pay for love but the hate comes free
Bring enough money for the rest of your life
Don't bring your wife to the low life

Bringing us there to the degredation
Always keep your back to the wall
No rewards for your infatuation
Low life
No life at allJatkaako surulliesmielinen hyperspämmääjä yhä grand touriaan vai onko lain karvainen koura iskenyt mitäänsanomattomassa asunnottomien miesten yömajassa Wienissä> Juuri kun Sepi oli kirjoittamassa elämäänsä kuvaavaa "Mein Späm"-avainteostaan.
Sepi ilmeisesti kävi Tanskassa pyrkimässä profeetan pilakuvia julkaisseiden lehtien puheille. Eipä tainnut onnistua mikä hyperspämmäävän luonnonlapsen ilmeisen lyhytjänteisyyden ja kyvyttömyyden kovinkaan johdonmukaiseen ajatteluun nähden ei toki ole ihme. Tuttua nuhruisten tyhjien katujen, yömajojen ja rautatieasemien nurjempien puolien kuvakieltä. Aika surumielinen film noir.

http://www.youtube.com/watch?v=joW4esu4dD8

Sieltä on sitten palattu oletettavasti rahojen ja reililipun loputtua Ruotsin kautta Suomeen. Jostain syystä Pohjanmaalle. Jos Sepi on tosiaan etsintäkuulutettu niin aika erikoista että kuvailee ahkerasti olinpaikkaansa. Olisiko se hyperspämmäämisen kutkuttavuus? Sankarihaudoilla kuvattu hakaristimumina oli turhan mauton mutta tässä on taas sellaista Sepin arjen autistista vääntämistä litaniaksi "islamkritiikistä". Joka siis tuntuu vain osalta Sepon tavoitteesta spämmätä jotain 24 tuntia päivässä eikä niinkään keskeiseltä agendalta.

http://www.youtube.com/watch?v=QY9HjhXq-oU

Muistakaamme siis vielä kerran taiteilijaa huikeimmillaan ennen kuin hän katoaa spämmihistorian hämärään.

 Noin siis eräs Futisforumin nimimerkki.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

... mitään tuomioita. Tuhti lääkitys.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllä tuo Sepin tuomio on aivan käsittämättömän kova. Eikös tässä juuri silitetty 2 vuoden ehdollisella jonkun hesalaispoliisin päätä, joka oli houkutellut kodittoman 16-v tytön kämpileen, juottanut tolkuttomaan tilaan ja käyttänyt tämän jälkeen hyväkseen? Ja sitten Sepi - 2,5 vuotta ehdotonta - perheellinen mies. Yhteiskunta voi huonosti, kun se pelkää klovnejaan niin paljon, että telkeää ne tyrmään.

Jani Alander kirjoitti...

No mitenkäs ne jotka Sepin tuomioita kauhistelevat olisivat itse Sepin tuominneet? Varsinkin kun muistaa että herralla oli ehtoollisia päällä jo ennestään?

Eli ehdollinen ei Sepin tapauksessa vaikuttanut sitä eikä tätä. Toisin sanoen mies osoitti koko ajan piittamattomuutta rikoslain käskyistä ja kielloista.

Ei tämä Sepin vankilareissukaan herran mesoamista lopeta, mutta tuleepa sentään joku tauko siihenkin. Ainoa konsti mikä siihen herraan tehoaisi olisi pitkä Niuvan reissu, kunnon lääkkeet (ja mahdollisesti lobotomia)

IDA kirjoitti...

No mitenkäs ne jotka Sepin tuomioita kauhistelevat olisivat itse Sepin tuominneet? Varsinkin kun muistaa että herralla oli ehtoollisia päällä jo ennestään?

Vaikea sanoa. Itse en kuitenkaan ainakaan noin kuin nyt. Myönnetään, että Lehdon blogit olivat äärimmäisen törkeitä, mutta toisaalta täysin läpinäkyviä siinä mielessä, että kukaan ei voinut ottaa niitä todesta. Tuomio olisi pitänyt tulla lähinnä siitä, että hän tehtaili sellaisia myös henkilöistä, jotka eivät millään tavoin olleet julkisuudessa.

Tiedemies kirjoitti...

Sain itse aikanaan kauhean viharyöpytyksen joiltakin anonyymeiltä, kun pidin Sepon saamaa tuomiota kohtuuttomana. On totta, että Sepon jutut ovat olleet pääosin aivan käsittämättömän törkeitä ja erityisesti ne, jotka on kohdistettu yksittäisiin ihmisiin.

Sepon taiteen kohteena on ollut ainakin joku tuomion antanut tuomari, syyttäjä jne., ja jutut olivat aivan totaalisen törkyisiä. Mutta siis, sellaisella tasolla, ettei kukaan niitä voi ottaa todesta. Asia on sillä lailla ongelmallinen, että yhtäältä kenenkään - ja varsinkaan minkään aivan asianmukaisesti omaa työtään tekevän virkamiehen - ei pitäisi joutua sellaista sietämään. Seppo epäilemättä koki tulleensa kaltoin kohdelluksi, mutta siis kunnianloukkaukset tms. olivat jatkuvia ja ihan todellisia.

Toisaalta, Sepon tuomioissa oli sellainen maku, että nyt pistetään "pelle kuriin". Kuten yllä sanottiin, oikeuslaitos ei tainnut enää uskoa, että Seppo rauhoittuu ilman jotain kovia toimia. Itse pidän tuomiota edelleen rankkana, mutta minulla on silti sellainen tunne, että Seppo ikäänkuin tavoitteli jotain tällaista, eräänlaista "elämäntyö-oscaria".

Hän osannee itse vastata tähän, jahka lomillaan kommentoimaan ehtii.

Vasarahammer kirjoitti...

Ymmärrän niitä yksityishenkilöitä, jotka ovat joutuneet Sepin törkyilyn kohteeksi ja kärsineet niistä konkreettista haittaa. Olen sitä mieltä, että hänelle kuuluu jonkinlainen rangaistus tapahtuneesta. Ehdolliset eivät tehoa eikä miehellä taida olla paljoakaan omaisuutta ulosmitattavaksi vahingonkorvauksiin.

Illmanin jutussa kantajina oli kuitenkin joukko poliitikkoja ja oikeuden virkamiehiä. Perinteisesti kunnianloukkaus on vakavampi, jos se kohdistuu yksityishenkilöön. Esimerkiksi poliitikkojen tulee kestää tavallista ihmistä rankempaa käsittelyä julkisuudessa.

Vaikka Lehdon blogeissa esiinnytään toisten nimissä, kukaan täysijärkinen ei voi tosissaan kuvitella, että tavjahalonen.blogspot.com on Tarja Halosen blogi. Jutut menevät niin överiksi.

Yleiseltä kannalta pahinta jutussa oli kuitenkin se, että Illman ujutti mukaan tuomion Allahin pilkasta. Tästä saatiin selvä ennakkotapaus, jonka perusteella profeetta Muhammadin kunnian loukkaamisesta rangaistaan jatkossakin.

Tuomion kohtuuttomuudesta olen samaa mieltä nimimerkki Tiedemiehen kanssa.