keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Rakentava ehdotus

Suomen evankelisluterilaisen kirkon rappio syvenee ja toisaalta oma vastustukseni naispappeutta kohtaan kasvaa kohisten huolimatta siitä, että kirkossa on varmasti paljon hyviä, tunnustuskirjojen mukaan saarnaavia naispappeja. Nyt kirkko kuitenkin saarnaa jo kristillisten oppien vastaisesti naispappeuden varjolla.

Minusta tuollainen toiminta on törkeää petosta seurakuntalaisia kohtaan. Taustalla voi olla vain kaipuu ainoastaan kirjanoppineiden ymmärtämään ja tulkitsemaan teologiaan tai, raadollisemmin, kirkon huomattavien omaisuuksien hallinta. Sympatiani katolista kirkkoa kohtaan kasvavat kyllä näiden tällaisten uutisten myötä. Se pitää opistaan kiinni ja ainoa mahdollisuus sen omaisuuksien hallintaan on oppien noudattaminen. Tuota kautta katolinen kirkko on oikeasti kaikkien seurakuntalaisten kirkko, kun taas luterilainen kirkko on rapautunut fariseusten, kirjanoppineiden, klerikaalien ja mitä näitä nyt on temmellyskentäksi. Suomen evankelisluterilainen kirkko alkaa olla oikeasti puhtaasti poliittinen vitsi.

Ehdotankin seuraavaa: Lopetetaan naispappeus, mutta annetaan kirkon omaisuus täydellisesti naisten hallintaan. Ei kirkon johtajan tarvitse olla pappi. Johan se nyt on nähty, että hengellistä johtoa kansankirkossamme ei ole enää ollenkaan. Olisi parempi kaikille, jos kirkossa hengenmiehet olisivat erikseen ja kassanhoitajat ja popmusiikin ystävät erikseen.

Ei kommentteja: