torstai 17. heinäkuuta 2008

Jälkiteollinen aika

Olen usein kirjoittanut, että Englantia ei enää ole. Omalta kohdaltani juttu lähti liikkeelle puolittaisesta vitsistä Futisforumilla. On valitettavaa, että kiihkeä keskusteluni aiheesta nimimerkki Timmyn kanssa on näköjään hävinnyt bittiavaruuteen, eikä sitä enää löydy Forumin arkistoista. Mutta mitäpä näistä, nekään tekstit eivät olleet valtakunnansyyttäjän viraston hyväksymiä, kuten ei ole tämäkään.

Miellyttävää - tai sitten ei - on huomata, että muutkin ovat samaa mieltä. Lawrence Austeria kommentoiva intialainen, lännessä asuva työläinen ( työläinen siis laajassa mielessä, vastapainona humanisteille ) antaa aika masentavan kuvan Englannin kyvystä tehdä enää yhtään mitään.

They cannot build a damn thing properly--everything they make breaks down in no time and the quality is usually atrocious. Time was when the Brits built bridges in India in the 19th century that are still standing (even though they were only meant to last a couple of decades)


En oikeastaan epäile, etteikö hän olisi ainakin osittain oikeassa.

Vaikka kuinka kuvittelisimme elävämme jossain jälkiteollisessa ajassa, niin tämänkin ajan voittajia ja selviytyjiä tulevat olemaan ne, jotka tekevät asioita ( esineitä ) hyvin. Luopuminen tuotannosta sillä oletuksella, että pystyy myymään asiantuntemusta on itsensä tuomitsemista erittäin vähäkaloriselle dietille, jonka kesto sitten riippuu pitkälle muista. Tuotantoa tekevät menevät hiljalleen asiantuntemuksessa ohi ja ne keillä ei ole tuntumaa tuotantoon menettävät hiljalleen asiantuntemuksensa. Ei kukaan tarvitse jotain mystisiä it-insinöörejä maasta, jossa ei osata rakentaa taloja ja jossa sillat sortuvat. Jokainen, joka osaa rakentaa sillan, pystyy taas tarvittaessa tekemään tietokoneohjelmat ja vastaavat itse.

5 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Se kahden rintamasuunnan hyökkäys Ykköseen senkun vain vahvistuu.

Reipas 0 - 2 tappio taasen :)

IDA kirjoitti...

Näin se homma etenee.

Toisaalta KooTeePeen peli oli kuulemma huolestuttavalla tavalla parantunut. Ja KTP taas hävisi Klubille. Mutta nämä nyt ovat vain tällaisia keskikauden ailahduksia. Uskoisin.

Dr. Doctor kirjoitti...

Mielestäni Englannilla on vielä toivoa, sillä siellä ongelmien kehittymistä on mahdollista seurata mediasta.

(vrt. Skandinaavinen vastuullinen tiedottaminen)

IDA kirjoitti...

Tuo on kyllä totta. Lehdistö on siellä laadukkaampaa.

Tämä sattui silmään Steve Sailerin kautta:

http://www.theambler.com/

Aika kova tuo ensimmäinen artikkeli, joka on julkaistu Independentissä.

Suomen poliittinen etu on, huonosta lehdistöstä huolimatta, ehkä se, että ihmiset eivät ole niin jumissa demariälymystöön, kuin englantilaiset Labouriin ja Toryihin.

Vasarahammer kirjoitti...

There will always be an England.

Englannissa on se ongelma, että helpon kielen takia kaikki mahdollinen popula tunkee sinne.

Tuo saaren insinööritaito ei ole ollut erityisen laadukasta koskaan. Briteillä vain oli ennen imperiuminsa.

Ehkä Intia ottaa tulevaisuudessa Englannin paikan brittiläisen sivistyksen ylläpitäjänä.