tiistai 29. heinäkuuta 2008

Kansalliskonservatismi

Jukka oikeastaan kirjoittaa kaiken oleellisen.

Radikaali islam on täysin natsismiin ja kommunismiin verrattavissa oleva aate, ja sen suuri kasvualusta on nimenomaan demokraattinen Eurooppa, jossa islam ilmiselvästi radikalisoituu koko ajan. En tiedä oliko Sun Tzu, ellei ollut niin veikataan Konfutsea, joka sanoi, että ellei kunnioita vihollistaan on tuomittu häviämään. Ja islam selvästi on Euroopan vihollinen.

Itse olen kahden vaiheilla demokratian suhteen. Minusta ei olisi hyvä hyljätä sitä ajatuksena. Demokratia tulisi vain nähdä lähinnä kansallisena, tai sitten paikallisena ilmiönä. Monikansallinen demokratia ei toimi, koska ihan oikeassa todellisuudessa vain kapea, kognitiivinen tai taloudellinen yläluokka kykenee ylittämään kansalliset rajat niin, että he pystyvät tekemään yhteistä politiikkaa. Suomi on myös aina ollut hyvin demokraattinen maa. Meillä ei ollut sellaisia hierarkioita, kuin Saksassa.

Häälyn siis edelleen kahden vaiheilla liberaalin nationalismin ja kansalliskonservatismin välillä.

Joka tapauksessa se henkilö, joka ehdotti blogin nimeä aikanaan - ja kuka vain itse tietää kuka on - aikanaan johdatteli minut Ernst Juengerin ajatusten äärelle, joista tietenkin silloin luin vain vähän alusta ;) Tässä hänelle siitä lämpimät kiitokset. Se alkukin oli erittäin vaikuttavaa. On hienoa, että Juengeria on vihdoinkin alettu julkaista suomeksi. Noihin kirjoihin kannattaa tutustua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse luin hiljattain "Marmorijyrkänteillä" ja englanniksi "The Glass Bees". Seuraavaksi ajattelin In Stahlgewittern:iä.

Jünger on ennen kaikkea kiehtova persoona ja sen takia hänen kirjojaan on niin mielenkiintoista lukea. :)

IDA kirjoitti...

Joo. Itsekin kiinnostuin ensin persoonasta ja historiasta

http://www.juenger.org/

Koulussa esimerkiksi aikanaan opetettiin, että vain kommunistit vastustivat natseja ja itse kiinnostuin näistä yhteiskunnallisista asioista vasta melko kypsällä iällä. Oli yllätys oivaltaa, että se miten tuollaiset asiat oikeasti tapahtuivat on eri asia kuin se miten luulemme niiden tapahtuneen.

Jünger kyllä tietysti on paljon muutakin kuin yhteiskunnallinen ja poliittinen hahmo.

Mielenkiintoinen blogi. Keitä te olette? Vaikenen tietysti kuin muuri ;)