torstai 27. joulukuuta 2018

Yksittäistapaus


Eräs luterilainen pappi jakoi facebookissa lehtijuttuja, tarinoita ihmisistä, jotka ovat selvinneet Suomeen, kääntyneet kristityiksi ja löytäneet rauhan. Hienoja tarinoita, enkä oikeastaan enää jaksa ryhtyä vääntämään Facebookissa arvostamieni ihmisten kanssa, joten avaudun tässä. Kuten vanha sanonta kuuluu: "Toista se on Skotlannissa" ja tätä blogia voi ajatella vaikka Skotlantina, jos niin haluaa.

Olen aina pyrkinyt siihen, että en ota kantaa yhteenkään yksittäiseen rikostapaukseen tai selviytymistarinaan. Tämä jo siitä yksinkertaisesta syystä, että on aina täysin mahdotonta tietää mitä niiden takana todellisuudessa on. Toisekseen yksittäisiä ihmisiä esittelevillä tarinoilla voi edistää tai demonisoida mitä tahansa asiaa. Kuuluisalla 30-luvulla olisi ollut helppo kirjoittaa aitoja, täysin faktapohjaisia lehtijuttuja siitä, kuinka kansallissosialismi pelasti Hansin, Irman ja vielä Otonkin köyhyyden ja irstauden kurimuksesta. Myös moni köyhä riisinviljelijä olisi mielihyvin tullut todistamaan Pol Potin hallinnon puolesta ja siitä kuinka elinolot ovat parantuneet. Ja Neuvostoliitossahan tätä harrastettiinkin ihan työkseen. Myös päinvastainen onnistuu: ei tarvitse kuin keskittyä hienossa, faktapohjaisessa lehtijutussa sarjamurhaajan luterilaiseen/juutalaiseen/katoliseen/ateistiseen kasvatukseen, niin saadaan haluttua vaikutusta aikaiseksi. Siksi tällaisesta pitäisi kieltäytyä tykkänään.

Toisaalta uutiset tunkevat näitä tapauksia silmillemme ja korvillemme jatkuvasti. Lehtijuttujen tyyli on muuttumassa myös yhä enemmän tarinanomaiseksi. Tehdään 'featureita', kuten kotomaamme tieteen äidinkielellä sanotaan. Politiikan pitäisi kuitenkin kulkea median edellä ja ainakin itse toivoisin, että politiikassa ei sorruta mielistelemään mediaa tässä asiassa. Pitäisi aina muistaa se tosiasia, että yksittäisillä tapauksilla voi perustella mitä tahansa, eikä kukaan kuitenkaan ole valmis ottamaan vastuuta ja korjaamaan juuri sen yksittäistapauksen aiheuttamia vahinkoja, josta viimeksi, ennen taas seuraavaa, oli puhe.

On itsestään selvää, että massamaahanmuutto aiheuttaa rikollisuutta ja yhteisöllisyyden rapautumista. Tämä voidaan osoittaa tilastoin niille, joiten järki ei riitä hahmottamaan asiaa yleisen elämänkokemuksen kautta. On myös selvää, että Suomi on meidän suomalaisten kotimaa. Kieltämme ei puhuta missään muualla, eikä meitä ole missään muualla. Voimme olla vieraanvaraisia. Se on hyvää ja kaunista. Mutta emme voi antaa kotimme rapautua tuntemattomaksi, kliiniseksi asumukseksi sen vuoksi, että tänne olisi taattava kaikilla vapaa pääsy. Voimme, ja meidän pitäisikin, myös vaatia vierailta käytöstapoja. Kiinalalaiset tuntuvat niitä luonnostaan osaavatkin, mutta angloja ja appanoita voisimme lyödä viivottimella sormille ja todeta, että meille on täysin turha tulla tarjoamaan italialaisia kahveja huonolla englannilla, osaamatta edes lausua kahvien nimiä italiaksi. Suomessa palvellaan suomeksi.

Politiikassa olisi syytä lähteä vastustamaan voimakkaasti sitä, että kaikki on myytävänä. Maahanmuuttoakin perustellaan lähes ainoastaan sillä, että siitä on taloudellista hyötyä. Me taas pyrimme vastustamaan sitä vain sillä, että se on taloudellisesti kannattamatonta. Se on sitäkin, mutta prosessi kulkee sen kautta kuinka se tuhoaa yhteisöllisyyden niin, että ihmiset eivät enää ole millään tavoin lojaaleja kotimaataan kohtaan. He eivät tunne sitä enää kodikseen ja eristäytyvät siitä. Tämä aiheuttaa valtion taloudellisen romahduksen.

Ihmiset ehkä pelkäävät sitä, että kaikki vapaan kaupan rajoittaminen olisi kommunismia, mutta ei se sitä ole. Se, että jopa koti on myytävänä on, tämän voi näin pyhän apostoli Johanneksen juhalapäivänä sanoa, Saatanan idea ja siten kommunismia jo itsessään.

PS on muuten ainoa puolue, joka uskaltaa ajaa ilmastotulleja. Tästä täydet pisteet.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Sun lumikolan toinen pyörä näyttää nojaavan kuvan vaahteraan. Jos siis satut ettimään.

Kumitonttu kirjoitti...

Vaahteraan??? Tammeen piti sanomani.

IDA kirjoitti...

Veljen perheen pihalta tuo kuva. Nappasin, kun kävin höyryttelemässä jouluaaton aterian välillä. Tammi se taitaa olla. Takana oleva mäki oli kersana iso vuori. Sitä laskettiin minisuksilla ihan innoissaan :D

clipping path service kirjoitti...

Lovely blog. Thanks for sharing with us.