tiistai 11. joulukuuta 2018

Google

Oikeastaan koko elektroninen olemassaoloni on Googlesta riippuvainen. Käytän Googlen toimisto-ohjelmia, kaikki tiedotostoni ovat Drivessa. Maksan näistä palveluista muutaman kympin kuukaudessa olen niihin tyytyväinen. Tietojenkäsittely ei koskaan ole ollut näin helppoa.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Google ei ole vapaan liiketoiminnan kannalla, vaan on kommunistinen lafka, joka ajaa jonkinlaista lattapäistävää politiikkaa.

Onko kellään ehdottaa hyviä vaihtoehtoja, joihin oman Driven voisi kätevästi ja ilman vaivaa siirtää?

Entä miten Google suhtautuu siihen, että asiakas on maksanut heille omasta tallennustilastaan etukäteen? Onko aikaa toimia seuraavaan maksuun asti oman mielensä mukaan, vai katsooko Google omistavansa koko sisällön?

En olisi kyllä koskaan uskonut olipascalia vääntäessäni, että tämä menee tähän. Näin se vaan kuitenkin käy. Totalitaristi väijyy jokaisen nurkan takana.

8 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

On muitakin hakukoneita kuin Google. En tiedä vielä, ovatko ne parempia vai ei. Osa niistä lupaa, että he eivät kerää hakutietoja.

DuckDuckGo on yksi tällainen.

Vaikka sosiaalisen median sensuuri ja hakukoneiden manipulointi tuntuu ahdistavalta, ei ne kuitenkaan enää pysty palauttamaan tilannetta, jossa ihmiset palaisivat kiltisti pelkästään vasemmistolaisen clickbait-journalismin kilteiksi kuluttajiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on Dropbox käytössä Google Driven ohella. Taisi olla ensimmäinen pilvipalvelu eli laaja asiakaspohja, mutta ei kuitenkaan muuta liiketoimintaa joka saattaisi aiheuttaa yritykselle painetta tehdä poliittisia kannnanottoja. Lisäksi erinomainen linux-yhteensopivuus. Mäkkärillä ja Windoussilla toimii myös tietysti.

IDA kirjoitti...

No mulla ihan kaikki mitä teen on Google-tilillä. Sitten törmään tällaiseen, että Monokulttuuri-fm:ää ei voi enää katsoa, koska se rikkoo Googlen sääntöjä.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Yandex on minun valintani.

Hessu Pallo kirjoitti...

Minä käytän hakukoneena ddg.gg:tä, eli DuckDuckGo:a.

Tiedostot tallennan syncthingillä, joka synkronoi tiedostot eri laitteiden välillä ilman tarvetta kaupallisille pilvipalveluille. Minun tapauksessa tiedostot ovat sitten kolmella tietokoneella, joista yksi on varmuuskopioita ottava NAS sekä kännykällä.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä vielä joitakin vinkkejä, joiden avulla voit irtautua Googlesta.

https://spreadprivacy.com/how-to-remove-google/

Bloggerin vaihtoehto on Wordpress, jonne voit tämänkin blogin siirtää.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Yandex.ru

IDA kirjoitti...

Pysyn vielä tässä Googlessa kunnes Chromebookille löytyy joku yhtä toimiva vaihtoehto.