keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Natsit ruuhkabusseissa.

Kissa on niin itsenäinen olento, että sille huominen itsenäisyyspäivä ei paljon merkitse. Sillehän itsenäisyyspäivä on jokainen päivä. Meille ihmisille ei ole tätä ylellisyyttä suotu, joten on tyytyminen kertaan vuodessa.

Median ja sosiaalisen median perusteella pääkaupungissa itsenäisyyspäivää vietään natsien ja antinatsien kesken yhteenottoa hakemalla, mutta on siellä todellisuudessa paljon muutakin. Voi osallistua esimerkiksi messuun isänmaan puolesta. Itse en tiedä ehdinkö maalta kaupunkiin niin aikaiseksi, mutta yritän vähintäänkin olla messun hengessä mukana.

Illalla, kun natsit ja antinatsit ovat marssineet tunnuksineen kohti Töölöä, aion osallistua rauhalliseen kulkueeseen, joka kulkee Töölööstä pois. Jos kulkueessa on natseja ja antinatseja ei se minua häiritse. Ainoastaan se häiritsee, jos menneiden sukupolvien hautoja ei osattaisi lähestyä rauhallisesti kävellen korkeintaan keskustelevaa puheääntä käyttäen. Aikaisempina vuosina se on onnistunut vähintäänkin kohtuullisesti, joten miksi se ei onnistuisi tänäkin itsenäisyyspäivänä.

Töölöntorilla puheen pitää Mauri Peltokangas. Kaivoin netistä Timo Hännikäisen puheen ensimmäisestä 612 - kulkueesta . Sen sisältö on hyvä pitää mielessä ja sen hengessä on hyvä viettää itsenäisyyspäivää.

Hyvää itsenäisyyspäivää siis kaikille!

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Pieni korjaus eli puheen pitää Mauri Peltokangas,

Ei muuta kuin hyviä marsseja. Itse en ole tehnyt vielä päätöstä osallistumisesta.

IDA kirjoitti...

Julkaisin kiireessä vähän vahingossa. Pitää korjata ja laittaa linkki.

Kiitoksia. Mukaan vain.

Anonyymi kirjoitti...

Ikä ja huono kunto rajoittavat marssimista. Yhtään mistään yhtään mihinkään. Vaan hengessä olen mukana kaikilla sielun ja ruumiin voimilla. Kuten sanottu, jälkimmäiset aika vähissä, mutta nuo henkiset vielä jotenkin pelaa.
t. Huru-ukko

IDA kirjoitti...

Itselläkin välillä meinaa jalkoihin käydä. Kulkue kulkee lyhyen matkan, mutta muuten tulee käveltyä kohtuullisesti ainakin jos messuun osallistuu. En ole niin urbanisoitunut, että osaisin/viitisin käyttää raitovaunua :)

Viime vuonna vähän alustavasti suunniteltiin, että olisi ajettu polleasti taksilla kulkueen peräpäässä, mutta sellainen ei taida turvatoimien vuoksi onnistua.