sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Adventin 4. sunnuntai


Autuaan apostoli Paavalin ensimmäisestä kirjeestä korinttilaisille

Jokainen pitäköön meitä Kristuksen palvelioina ja Jumalan salaisuutten huoneenhaltioina. Mutta ainoastaan se huoneenhaltiain seassa etsitään, että joku uskolliseksi löydettäisiin. Mutta vähän minä sitä tottelen, että minä teiltä tuomitaan eli inhimilliseltä päivältä: ja en minä itsekään tuomitse minuani; sillä en minä tiedä mitään kanssani; mutta en minä sentähden vanhurskautettu ole, vaan Herra on se, joka minun tuomitsee. Sentähden älkäät tuomitko ennen aikaa, siihenasti kuin Herra tulee, joka nekin valkeuteen saattaa, mitkä pimeydessä peitetyt ovat, ja ilmoittaa sydänten aivoitukset: ja silloin kukin saa kunnian Jumalalta.

Pyhästä evankeliumista pyhän Luukkaan mukaan

Mutta viidennellätoistakymmenellä keisari Tiberiuksen hallituksen vuodella, kuin Pontius Pilatus oli Juudean maaherra, ja Herodes tetrarka Galileassa, ja hänen veljensä Philippus tetrarka Itureassa ja Trakonitin maakunnassa, ja Lysanias oli tetrarka Abilenessä, Kuin Hannas ja Kaiphas ylimmäiset papit olivat: silloin tapahtui Jumalan sana Johannekselle Sakariaan pojalle korvessa, ja hän tuli kaikkiin maan paikkoihin Jordanin ympäri ja saarnasi parannuksen kastetta syntein anteeksi antamiseksi, niinkuin kirjoitettu on Jesaias prophetan saarnaraamatussa, joka sanoo: huutavan ääni on korvessa: valmistakaat Herran tietä ja tehkäät hänen polkunsa oikiaksi. Kaikki laaksot pitää täytettämän ja kaikki vuoret ja mäet alennettaman, väärät pitää ojennettaman, ja koliat tasaiseksi tieksi tehtämän, ja kaikki liha pitää näkemän Jumalan autuuden.


4 kommenttia:

Yli-Balthasar kirjoitti...

Hyvät Yulet IDAlle ja myös Tidarille (liekö löytänyt vapahtajamme, kun kiivailijan blogissa on kovin hiljaista nykyään?)

Lauri Stark kirjoitti...

Hyvää joulua!

IDA kirjoitti...

Sitä samaa teille!

Mike Johnson kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! Voit jakaa sen twitterissä ja ostaa tykkäyksiä osoitteessa https://viplikes.fi