tiistai 3. marraskuuta 2015

Trailer Park BoysEn yleensä viitsi kirjoitella Kymin asioista, koska mitäpä ne vierasheimoisille kuuluisivat. Nyt kuitenkin amerikkalaisten ylioppilasteinien luoma ilmiö on vakaiden suomalaisten oikeusoppineiden ja akateemikkojen jenkkejä ihailevan matkinnan kautta saapunut Kymiinkin, joten ehkä asialla on myös laajempaa merkitystä.

Eräs valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, kutsutaan häntä tässä vaikka Mertsuksi, julkaisi Facebook-sivuillaan niin sanotun meemikuvan. Kuva on kierrellyt tietoverkossa jo vuosia. Se on mauton ja myös törkeä, minkä huomattuaan Mertsu poisti sen omalta sivultaan. Vasta poistamisen jälkeen heräsivät kaupunginjohtaja ( sosialistit ), sekä valtuuston- ja hallituksen puheenjohtajat ( sosialistit ja kokoomus ), kutsuttakoon heitä tässä vaikkapa Trio Patsastelijoiksi, ja laativat pitkän, maailmoja syleilevän lausunnon, jossa paheksuttiin Mertsun tekoa. Lausunto herätti myös Kymen Sanomien pääkirjoittajan, kutsuttakoon häntä tässä suomalaisen median pääkirjoittajan sanelukoneeksi, joka kirjoitti lehteensä pääkirjoituksen, jossa vaati toimenpiteitä asian johdosta. Siis jonkin aikaa Facebookissa olleen meemikuvan johdosta. Kohun ansiosta kuva on levinnyt kuin kulovalkea ja olen itsekin nähnyt sen useita kertoja ihan pyytämättä ja yllättäen.

Nyt kun Trio Patsastelijat ja suomalaisen median pääkirjoittajan sanelukone olivat leimanneet Mertsun rasistikseksi kiihottajaksi ja potentiaaliseksi rikolliseksi esitettiin kaupunginhallituksessa, että Kotkan PS:n olisi siirrettävä Mertsu syrjään kaikista luottamustehtävistä vähintään poliisin esitutkinnan ajaksi. Pyyntö on erittäin hämmentävä, koska mikään ei edes kerro onko Trio Tollot itse tehnyt esitutkinnan käynnistäneen tutkintapyynnön. Kotkan PS ei luonnollisestikaan suostu moiseen pyyntöön siksikään, koska Mertsu on kaupungin asukkaiden äänillä valittu luottamustoimiinsa. Eikä pidä suostuakaan, koska jonkun on pidettävä päässään se järki mikä asian parissa häärääviltä ilmiselvästi puuttuu.

Tässä on yleisesti huolestuttavaa se kuinka alas politiikan moraali on vajonnut. Itseä ylentääkseen ollaan valmiita tuomitsemaan ja painamaan alas kuka tahansa, jos vain ideologisesti sopiva tilaisuus tulee eteen. Trio Patsastelijoissa aivan hyvin tiedetään, että Mertsu ei ole mikään rasisti, eikä ole lietsomassa ketään väkivaltaan. Ideologia menee kuitenkin Kotkan kokoomuksella ja Kotkan sosialisteilla yli yksittäisten persoonien ihmisarvon ja nämä voidaan pienimmänkin erehdyksen tehdessään leimata vaikka millaisiksi rikollisiksi mikäli se edistää omaa ideologiaa ja politiikkaa. Sama ilmiö on olemassa olevana laajemminkin Suomessa ja maailmalla, joten se ansaitsee huomiota. Sen sijaan, että tuhahdettaisiin: "Olipa hölmöä", kuten asiallista olisi, kerätään julkisuutta, pyritään tuomitsemaan ja viemään jopa äänestäjien antamat luottamustoimet. Mikäli Mertsu olisi kaupungilla töissä olisi työpaikka varmaan jo mennytkin.

Kunnallisvaaleihin on aikaa vielä puolisentoista vuotta. Mikäli me menemme kohti tappiota, niin voimme tehdä sen ainakin pystypäin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siirsin viestin tänne kun tämä on uusin postaus. Voit poistaa minun käyntijäljen sieltä aiemmasta viestistä.

Kävitkö katsomassa KTP:n liigakarsintaottelut? Eka osaottelu Vantaalla meni 0-0 ja toinen kotona 2-3. KTP joutuukin sitten Ykköseen. Miten se vaikuttaa joukkueen kokoamiseen ensi kautta varten? Onko realistista odottaa että ensi kaudella KTP voittaa Ykkösen ja pääsee suoraan liigaan?

Jos arvioit KTP:n materiaalia tällä kaudella, niin oliko se mielestäsi semmoinen että sillä olisi pitänyt päästä ylemmille sijoille sarjataulukossa?

IDA kirjoitti...

En päässyt lauantain peliin, kun olimme markkinoilla. Katselin sen netistä ja se vaikutti kauden huonoimmalta kotiottelulta, jotka melkein kaikki näin. Vierasmatkoille en viitsinyt lähteä.

Joukkueen kokoamiseen ykköseen tippuminen vaikuttanee varmasti. Pelaajat kai haluavat pelata liigassa. Katsojamäärät tuskin dramaattisesti tippuvat, joten taloudellisesti samantasoinen joukkue olisi mahdollista pitää. En kuitenkaan usko, että kannattaa. Nousu on täysin mahdollinen. Ainakin jos se hoidellaan jo ennen syksyn ratkaisupelejä :D

Itselleni jäi joukkueesta jotenkin hajanainen kuva kauden mittaan. Esimerkiksi paremmin menestyneet HIFK ja Ilves vaikuttivat joukkueina ilmiselvästi tasapainoisemmilta. Varmaan loukkaantumisetkin vaikuttivat KTP:n esitykseen. En nyt mikään asiantuntija ole, mutta Aspegrenistä pitäisin kiinni. Olisi tällä porukalla pitänyt karsinnat välttää. Yhteen ylärimalaukaukseen se lopulta aika pitkälle sitten jäi Ilvestä vastaan pelatessa. Jos se olisi mennyt sisään niin nyt kuviteltaisiin, että kaikki on hyvin :) Eli ihan hyvä pelata ykkösessä. Hyviä pelejä siellä on tulossa ensi kesänä.

Vasarahammer kirjoitti...

Mikä oli tämä "meemikuva"? Ei tarvitse antaa linkkiä vaan voi kertoa kuvasta sanallisestikin.

IDA kirjoitti...

Suomi-konepistoolin kuva. Teksti oli jotain "Toivota maahantulijat tervetulleeksi perinteisellä tavalla."

Vasarahammer kirjoitti...

Ai se oli se. Siitä vaan joukolla pöyristymään ja patsastelemaan oman moitteettoman moraalin kanssa.

IDA kirjoitti...

Näinpä. Siihen se sitten jääkin. Freddy jo totesikin julkisuudessa, että ei aio ottaa asiaa edes esille valtuustoryhmässä, joten kaupunginhallitus ja -valtuusto saavat nauttia Mertsun heitoista myös mahdollisen esitutkinnan ajan.