lauantai 21. marraskuuta 2015

Kohti lyhyempää työviikkoa


Vaikka itse Mao tse Tung oli perustellusti sitä mieltä, että päivät ovat samanlaisia ja jokaisena päivänä työläisen tulee täyttää samat normit, niin pidän vapaa- ja juhlapäiviä hyvinkin hyödyllisinä. Mitä enemmän niitä on, sitä parempi.

Tänään vapauden ansiosta huomasin sen, että luomiskertomuksessa Jumala ei määrittele elävää luontoa ihmiselle valmiiksi, vaan antaa ihmisen nimetä kaikki elävät olennot. Näin kerrottiin ja tajusin heti sen olevan totta. Voi olla, että ilman juhlapäivää en olisi koskaan kiinnittänyt tähän harvinaisen tärkeään asiaan huomiota.

Facebookissa näyttää omituinen juhlavastaisuus taas nostavan päätään. Joulua kohti se varmaan kiihtyy. Oma ehdotukseni loogisrationaalisille matemaatikoille, fyysikoille ja kemisteille on edelleen se sama, että elleivät joulu- ja kevätjuhlat kelpaa voi aina pitää niiden tilalla matematiikan kokeet. Muuten en ota kantaa. Tuleville matemaatikoille, fyysikoille ja kemisteille, jotka varmasti ovat parempia kuin nykyiset, omistan taas seuraavan laulun, jonka piankin ajankohtainen sanoma on syytä pitää visusti mielessä:  Joulupukki matkaan jo käy


Ei kommentteja: