lauantai 7. marraskuuta 2015

Näkemykseni Sote-uudistuksesta


Asensin eilen linuxin Aceriin ja ennen kuin ehdin asentaa Addblockin Chromiumiin huomasin, että sivun oikea reuna on täynnä mainoksia. En ole saanut niistä mitään tuottoa, joten klikkailkaa niitä tai asentakaa blokki. Tyylikkyyden vuoksi tulen kyllä poistamaan ne enemmin tai myöhemmin. Joka tapauksessa, koska olen siis tietokonevelho nyt voisin lausua mielipiteeni otsikon aiheesta yksinkertaisesti näin: "Pyydän puheenvuoroa"

Mennään nyt kuitenkin perinteisesti. Koska metalinen tekolonkka on aiheuttanut pienelle prosentille jonkinlaisia myrkytysoireita metalin päästyä syystä tai toisesta verenkiertoon olen seurannassa, jossa otetaan noin kerran vuodessa vähintään röntgen ja verikokeet. Uskomattoman hyvin se toimii. Ilmoitetaan vain, että sairaalassa voi käydä maanantain ja torstain välisenä aikana. Käynti kestää noin kymmenisen minuuttia. Magneettikuvauskin tehtiin bussissa. Iso ero lapsuuden aikoihin jolloin röntgeniäkin sai odottaa lonkka vedossa odotusaulassa tuntikausia. En nyt väitä, että tämä kertoo koko tilanteen, mutta väittäisin asioiden kuitenkin menevän kohtuullisen hyvin itsenäisen aikuisen kannalta.

Mitä uudistukseen tulee niin epäilevän siinä käyvän kuten suomalaisille kouluille. Ensin opettajien ja oppilaiden työllä päästiin PISA-tulosten kärkeen. Silloin poliitikot keksivät, että olemme maailman parhaita tässä ja ryhtyivät huseeraamaan asian parissa. Sen jälkeen onkin ollut yhtä alamäkeä ja kohta seuraa romahdus. Nyt lääkärit, sairaanhoitajat ja muu henkilökunta ovat tehneet kaikkensa saadakseen sairaalat toimimaan yhteistyössä. Politiikot ovat viime yönä ottaneet homman hoitoon, joten harkitsen itse vakavasti palaamista laivatöihin.

P.S.

Ei toimi äät ja ööt Linuxin Chromiumissa jostain syystä. Datavelhona vaihdan kuitenkin käyttistä yhdellä näppäinkomennolla sekunissa.

Ei kommentteja: