torstai 12. marraskuuta 2015

Kouvola, Mon Amour


Kukaan tuskin tulee pudottamaan ydinlatausta Kouvolaan, joten ranskalainen intelligentsija ei koskaan tule kunnioittamaan Kouvolaa otsikon nimellä. Tämä ainakin on hyvä asia.

Tänään messuun sai kävellä pimeyden jo laskeuduttua. Jälleen kerran on todettava, että Kouvola esiintyy iltavalaistuksessa edukseen. Matka rautatieasemalta kirkolle Kouvolan hyvien ihmisten valoillaan valaisemana on kiehtova elämys, esteettisesti huumaava suoraan sanoen. Ehkä joskus, jos annan mielikuvitukseni lentää, kuvailen sen yksityiskohtia tarkemmin.

Mikäli Kotka edustaa korkeintaan itseään ja Hamina hieman itäisen mystistä ortodoksisuutta, niin Kouvola ei valitettavasti edusta läntistä katolilaisuutta, mutta kuitenkin sellaista porvarillisen reipasta, läntistä henkeä. Sekin on hyvä. Tämä kaupunkien kokonaisuus - Metropolis tai Citycentrum kuten vihreät sanoisivat - on siis eräänlainen työläisten, mystikoiden ja porvareiden sopuisa liitto, hieno sellainen.

Se kokonaisuudesta, nyt ollaan kuitenkin Kouvolassa, joten keskitytään siihen. Kahvila on aika täynnä ja bussi Kotkaan lähtee 1 tunnin 40 minuutin kuluttua. Vaikka musiikki on huonompaa kuin Montussa, niin kyllähän tässä spammailee ja vihapuhuu, sillä suuren suurista ikkunoista avautuu näkymä asemalaitureille jokaiseen suuntaan.

P.S.

Kahvilan suljettua ovensa paljastui yllätyksekseni, että aseman Vintti on taas auki. Täällä ei ole ketään, mutta tee on hyvää. Toivottavasti asiakkaat löytävät tämän tyylikkään kahvila/ravintolan. Ja mikseivät löytäisi, onhan se asemalla.

2 kommenttia:

korpisoturi kirjoitti...

Kun juna seisoo n. 28 min., niin missä ehtis käydä heittää pikaisen oluen?

IDA kirjoitti...

Montussa. Tosin se aukeaa kai vasta iltapäivän päätteeksi.