sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Evankelinen ja luterilainen


Olen itse liittynyt katoliseen kirkkoon, mutta se oli pitkä prosessi, enkä osaa selittää muille. Sille miksi olen kristitty olen velkaa Suomen evankelisluterilaiselle kirkolle. En oikein tiedä saisinko sanoa, että sen arkkipiispa on sosialisti, ei kristitty, mutta sanon sen nyt tässä.

Luterilaiset eivät tule katoliseen kirkkoon koskaan, koska me emme hyväksy naispappeutta. Luterilaisilla on kuitenkin oma lähetyshiippakunta, jossa pyritään kuuntelemaan Jumalan sanaa. Jos itse olisin luterilainen, menisin sinne:

Kertomus pelleistä, jotka uskalsivat.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katolliseille papeille olisi hyvä kyllä, jos se selibaattisäännös poistettas, ei tarvis kuoripoikia käydä.. eihän selibaattisäännöstä ole edes ollut alkuaikoina, tuli jonkun paavin toimesta, liittyi johonki valtapeliin tai sellaseen, en muista ajanjaksoa

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Millonhan katolinen kirkko alkaa todenteolla omia kaappejaan ja luurankojaan tomuttaa, enkä tarkota satojenvuosien takasia, vaan ihan viimesen sadanvuodenaikasia, tällä uudella paavilla vähän näyttäs olevan aikomusta, mutta saa nähä onko katollisessakirkossa oleva valtakoneisto liian voimakas, että kilpisty siihen, valta ja raha on senverta suurivoima ..

DuPont kirjoitti...

Evlut-kirkosta kauan sitten eronneena tunnen tiettyä hengenheimolaisuutta katolista, osin ortodoksista kirkkoakin kohtaan, juuri arvokonservatiivisuuden vuoksi. Arvot eivät ole alennusmyynnissä.

Katolisella kirkolla on kuitenkin se ongelma näiden hyväksikäyttötapausten vuoksi. Ei ole löytynyt riittävästi halua selvittää asiaa ja puhdistaa kirkkoa hyväksikäyttäjistä, ongelmaa on peitelty. Kyllä katolinen kirkkokin voi muuttua, joskus pitääkin, kunhan muutos on harkittua.

Jossain tilanteessa voisin harkita liittymistä katoliseen kirkkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Noissa puhutaan 1,2 miljardin ihmisen joukosta.

Jos katsotaan pelkästään tilastoja niin pappien selibaatti vaikuttaa vähentävästi. Muissa kristillisissä yhteisöissä tapauksia on ollut enemmän.

Se, että tapaukset tulevat myöhään julki johtuu siitä, että imiset ilmoittavat niistä myöhään. He muistavat aikuisena, että heitä on hyväksikäytetty lapsena.

Kaikessa tässä on vielä mukana media, joka uutisoi kuinka nunnaluostarissa oli heitetty tuhat lasta kaivoon ja kaikki uskovat sen kyseenalaistamatta koko juttua mitenkään.

IDA kirjoitti...

Tuo oli siis oma kommenttini.