perjantai 1. marraskuuta 2013

Testaa itsesi


Palaan sittenkin edellisessä postauksessa mainittuun hassun absurdiin kolumniin, koska viattomuuttani ja typeryyttäni klikkasin sen Facebookin kautta auki ja huomasin, että siinä on testi. Testit ovat tiedettä ja onhan minun pakko saada tietää olenko aito feministi ja tasa-arvon kannattaja vai James Hirvisaari. Itse en tunnusta olevani kumpaakaan, mutta testi on aina testi ja tieteellinen maailmankuvani kyllä venyy hyväksymään sen tuloksen totuudeksi, joten aloitetaan.

1. Oletko joskus ottanut naisten oikeudet puheeksi ilman, että puheenvuoro on liittynyt islamiin?

Olen. Harvoin edes tulee puhuttua missään missä pidetään puheenvuoroja islamista. Eli vastaus on kyllä.

2. Teetkö jotain konkreettista edistääksesi naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia?

Kyllä teen. Pääasiassa vaatimattomina lahjoituksina, mutta tilanteen sattuessa eteen tietenkin myös konkreettisesti, jos pystyn.

3. Vastustatko kaikkien uskontojen, esimerkiksi omasi, nimissä harjoitettua naisten sortoa?

Kyllä vastustan. Se nyt on jo lähes kirkon asettama velvollisuuskin vastustaa.

4. Voiko muslimi mielestäsi olla feministi ja kannattaa naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia samoin kuin kristitty?

Voi olla feministi, sillä kuka vain voi olla feministi, mutta ei oikeastaan voi kannattaa noita oikeuksia samoin kuin kristitty. Jo muslimien käsitys avioliitosta on niin erilainen kuin kristityillä. Vastaus on siis kyllä ja ei.

5. Kannatatko tasa-arvoa myös siinä tapauksessa, että edistääksesi sitä sinun pitäisi luopua jostain?

Voin hyvin luopua jostain vaikka asialla ei olisi mitään tekemistä tasa-arvon kanssa, mutta yleensäkään en oikeastaan kannata mitään muuta tasa-arvoa, kuin tasa-arvoisuutta lain edessä, joten vastaus on kyllä, jos kyse on tasa-arvoisuudesta lain edessä, muuten lähinnä ei.

6. Ovatko vähemmistöjen vainoaminen ja heikompiin kohdistuva väkivalta mielestäsi väärin riippumatta siitä, minkä uskonnon, elämänkatsomuksen tai yhdistyksen nimissä ne suoritetaan?

Kyllä ovat.

Bonuskysymys: Vastustatko sukupuolen perusteella määrättyä asevelvollisuutta?

En vastusta. Miesten asevelvelvollisuus on oikeus ja kohtuus, naisten asevelvollisuus taas olisi taivaisiin asti huutava vääryys.

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, saatat olla oikeasti tasa-arvon kannattaja. Jos vastasit joihinkin kysymyksiin ei, saatat olla James Hirvisaari.

Saatan siis olla James Hirvisaari. Sepä kummallista. No, jos olen, niin lahjoitan kansanedustajan palkkani, muut palkkioni ja kulukorvaukset Caritakselle ja niille suomalaisille lähetysjärjestöille, joilta Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkkovaltuustot ovat evänneet rahoituksen.

Näillä mennään.

Ei kommentteja: