perjantai 29. marraskuuta 2013

Kaakonkulman metsänhoitometropolis


Jussi Halla-aho kirjoittaa hallituksen kuntauudistukseen liittyvästi oleellisesta kysymyksestä:

Kaksikielisyyttä saranapuolelta.

Asiallinen kirjoitus, joka raportoi oleellisen, joten en lähde sitä sen kummemmin tarkastelemaan, vaan esitän tässä miten asioiden pitäisi mennä, jos jotain liitoksia on pakko tehdä. Tässä vaiheessahan kyse on vielä vapaaehtoisesta pakosta, jota käyttäen valtio esittää kunnille, kuinka niiden on pakko liittyä yhteen vapaaehtoisilla ja itsenäisillä päätöksillään. Koko metropolis- ja nauhakaupunkiajattelun mielettömyyskin lienee jokaiselle järkevällä lukijalle itsestään selvää, joten ei siitäkään sen enempää.

Eli Pyhtää siis voisi aivan hyvin liittyä yhteen Loviisan kanssa. Tätä vaitoehtoa muuten ajavat Pyhtäällä vain perussuomalaiset. Se turvaisi kunnan kaksikielisyyden täysin ja mitä ilmeisemmin takaisi Pyhtään alueelle myös paremman taloudellisen aseman kuin liitos Kotkaan päin. Hamina, Virolahti ja Miehikkälä taas suhtautuvat erittäin suurella epäluulolla Kotkan kanssa tapahtuvaan ( vapaaehtoiseen ) liitokseen ja ne vaativatkin käynnissä olevaan selvitystyöhön mukaan, että myös noiden kolmen kunnan keskinäinen liitos ilman Kotkaa ja Pyhtäätä otettaisiin selvitettäväksi. Hamina, Virolahti ja Miehikkälä voisivat siis muodostaa yhden kunnan. Näin Kotka jäisi yksin.

Tämä olisi aivan hyvä tilanne. Asioiden rauhoituttua ja palattua raiteilleen Kotka voisi sitten neuvotella Örnö:n saaren siirtämisestä Loviisan metropolialueeseen kuuluvaksi luonnonsuojelualueeksi. Sehän turvaisi saaren kaksikielisyyden ja muodostaisi siitä vehreän puistoalueen, vieläpä kansainväliseen tapaan osana Metropolia. Kun  tämä olisi tehty, niin nykyisen Kotkan nimi muutettaisiin Kyminlinnaksi. Ja siinäpä se. Kyminlinna voisi sitten harkita tulevia liittoutumisia Hamina-Virolahti-Miehikkälä - alueen kanssa.

P.S.

Laitetaan tähänkin lista vastuullisista henkilöistä puolueittan järjenmukaisessa järjestyksessä:

pj. Pirkko Mattila ps
Jussi Halla-aho ps
Reijo Hongisto ps

Elsi Katainen kesk
Markus Lohi kesk
Timo V. Korhonen kesk

Osmo Soininvaara /vihr (3 § osittain)

Outi Mäkelä kok
Tapani Mäkinen kok
Kari Tolvanen kok
Anu Urpalainen kok

Maarit Feldt-Ranta sd 
Rakel Hiltunen sd
Mika Kari sd
Antti Lindtman sd

Risto Kalliorinne vas

Ulla-Maj Wideroos /r 

Historiallisen älyttömyyden sementoinut äänesty päättyi siis 10 - 5 ikuisen kaksikielisyyden puolesta. Oletan tästä lähin, että Kotkan hallinossa kokoomuslaiset, demarit ja vasemmistoliittolaiset hallitsevat ruotsin ja käyttävä sitä, koska ovat jo olleet valmiita vaatimaan sitä Vaalimaan tullimiehiltä ja nyt myös kaikilta muilta tulevan Metropolin virkakuntaan mahdollisesti työllistyviltä.

Ei kommentteja: