torstai 28. marraskuuta 2013

Microsoft, tuo uusi IBM?Microsoftin mainoskampanja Googlea ja Chromebookeja vastaan on melko nolo.

Scroogled

Sinänsä kilpailijaa vastaan mainostaminen on varmasti aivan asiallinen idea, mutta Microsoftin kampanja on melko valheellinen ja vaikuttaa epätoivoiselta. Chromebookit ovat kätevän lennokkaita koneita ja niillä suoriutuu helposti kaikesta siitä mitä kannettavilla yleensä voi tehdä. Ylivoimaisesti suurimalle osalle käyttäjistä Google Docsin ero MS Officeen on siinä, että se on kätevämpi paketti ja käyttäjälle aidosti ilmainen.

Pilvipalveluista en ole varma mikä olisi mielipiteeni, jos joutuisin laittamaan aidosti rahaa kiinni, mutta näillä näkymin sanoisin, että ainakin pienemmät yritykset, ja varsinkin oppilaitokset, voivat aivat huoleta luottaa niihin. Olisi Googlelle katastrofaalista, jos ne osoittautuisivat epäluotettaviksi. Tietojenhallintaan käytetyt kulut, ja varsinkin niihin käytetty vaiva, vähenevät huomattavasti. Jos puhutaan vakoilusta riskit ovat ihan yhtä suuret perinteisillä kannettavilla, jotka toimivat verkossa. Elleivät jopa suuremmat.

Yksityiskäyttäjänä en näe noissa Microsoftin kampanjan väitteissä mitään mieltä. Kampanjan perusteella veikkaisinkin, että Chromebookin kaltaisissa koneissa on tulevaisuus. Sijoittaisinkin markkinoilla niihin rahaa, ellen olisi tehnyt köyhyyslupausta.

Ei kommentteja: