maanantai 11. marraskuuta 2013

Pahan kehä

On päästävä irti talouden ja rahan pakkovallasta. Apuvälineeksi tavoitteeseen pääsemiseksi luodaan dignity-indeksi. Sitten lopuksi ne, jotka menestyvät hyvin dignity-indeksissä palkitaan taloudellisella hyvinvoinnilla ja rahalla.

Näinhän se käy. Ja tuota voisi hyvinkin kutsua pahan kehäksi.

Viereinen maalaus on Felicien Ropsin teos Pornokratia. Se ei ole innovoiva, eikä Suomikratia maksanut edes Start Up-rahaa sen maalaamisesta, mutta onhan se silti visionäärinen. Sitä ei voi kieltää.

Mikäli haluaa kääntää katseen siitä pois, kuten hyvä olisi, niin ei missään tapauksessa kannata lukea hallituksen tulevaisuusselontekoa. Tulevaisuus tulee aina menneisyydestä, joten rehellinen menneisyyden tunteminen on tärkeämpää kuin sen visioiminen mitä muiden ihmisten pitäisi tehdä. Ja juuri sitähän hallituksen selonteko tekee, eli esittää näkemyksen siitä mitä muiden on tehtävä, että valtio olisi tulevaisuudessakin kyllin varakas elättämään omat rakenteensa. Toki aina voidaan väittää, että valtio olemme me, mutta olemmeko sitä hallituksen mielestä on minusta hyvinkin kyseenalaista. Varmaan monen muunkin mielestä.

No niin, sainpa tekstin helposti kiertämään kuvaa ja voin käyttää myös pystyyn maalattuja tauluja tästä lähtien kuvituksena, tietenkin mitä parhainta makua ja tyyliä osoittaen. Julkaisen tämän, vaikka tämä on väsynyttä, koska haluan olla edelleen iloksi ja kunniaksi maabrandityöryhmälle ja suorittaa kansalaistehtäviäni kunnolla. Muuten ei innovointiin perustuva biotalous toimi. Ja ensi kesäksi isompi perunamaa ihan varmuuden vuoksi.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kun kirkossa rippi pidetään salassa suurelta yleisöltä, niin gaia-uskon rippi on tarkoitus jakaa mahdollisimman laajoille ihmisjoukoille. Propagandan ja syntien tunnustamisen ero kiteytyy tuohon käsitykseen yksityisyydestä ja oman edun tavoittelun karttamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Gaia-uskon rippi on sama asia kuin kommunistien itsekritiikki. Siksi se on julkista.

IDA kirjoitti...

Kollektiivin itseryhmäreflektointi kello 18:00 teollisuushalli numero 4:ssä. Vanhat todistukset kansalaistehtävien suorittamisesta mukaan.