maanantai 4. marraskuuta 2013

Eurovaalit


Viikonloppu tuli vietettyä markkinoilla. Kivaa oli vaikka tietenkin otollisempaa ja iloisempaa olisi sunnuntaina ollut olla kirkossa. Sosialistisen maamme julkiset liikenneyhteydet nyt vain ovat mitä ovat, eikä niiden suunnittelussa ole ajateltu hurskaiden köyhiemme kirkossa käyntiä ollenkaan. No tähänkin varmasti tulee muutos.

Markkinoilla vieraili myös kaksi eurovaaliehdokasta: Piritta Poikonen ja Juha Väätäinen. Aikaisemmin Kotkassa on jo aiemmin vieraillut Jussi Halla-aho, joka oli mukana Kalamarkkinoilla. Vaikka kannankin pontevan ylpeästi Jussi Halla-ahon rintanappia, en näe mitään syytä miksi en voisi äänestää Piritta Poikosta ja Juha Väätäinenkin on hyvä ehdokas, hieno ja suorapuheinen mies, vaikka ei ehkä juuri sellainen poliitikko, jota itse äänestäisin.

Pelkästään noissa kolmessa ehdokkaassa näkyy kuinka moniääninen ja heterogeeninen puolue Perussuomalaiset on. Vitsinä voisi heittää, että siellä rikollinen, juristi ja yleinen syyttäjä mahtuvat hyvin samaan huoneeseen ja samalle listalle. Se ei kuitenkaan olisi totta edes nimeksi, koska kukaan noista kolmesta ei ole rikollinen, eikä yleinen syyttäjä, vaan he edustavat ansiokkaasti suomalaisia ihmisiä laajalta skaalalta. Muutenkin ehdokaslista näyttää tällä hetkellä hyvältä ja todennäköisesti vielä paranee, kun loput ehdokkaat vuoden loppuun mennessä on nimetty.

Mikäli ei ole täysin tyytyväinen Suomen politiikkaan - suuri osahan siitä päätetään Euroopan unionissa - eikä Suomen toimintaan Euroopan unionissa, niin kannattaa ensi kevään vaaleissa ehdottomasti äänestää perussuomalaisten listaa. Se ei aiheuta vedenpaisumusta, mutta ilman muuta toisi sen muutoksen, että Euroopan unioniin ryhdyttäisiin enemmän ja tehokkaammin suhtautumaan Suomen kansallisen edun näkökulmasta myös europarlamentissa. Neljä europarlamentaarikkoa olisi niin sanotusti kiva ylläri, mutta se tuskin toteutuu elleivät ne, jotka ovat suhtautuneet Euroopan unioniin välinpitämättömästi, skeptisesti tai sitä suoraan vastustaen saa raahattua itseään vaalipäivinä äänestyskopeille. Tästä syystä on tärkeää, että perussuomalaiset näkyvät toreilla ja turuilla; demareille, kokoomukselle ja keskustalle olisi varmaan otollista, että vaaleihin mentäisiin mahdollisimman näkymättömästi ja mahdollisimman pientä äänestysprosenttia tavoitellen. Suuri äänestysprosentti kun melkoisella varmuudella toimisi perussuomalaisten eduksi.

Ei siis unohdeta näitä vaaleja, vaan liikutaan tasaisella kiihdytyksellä kohti voittoa.

Ei kommentteja: