perjantai 22. marraskuuta 2013

Mediameininki


Politiikan seuraaminen mediasta on jokseenkin vastenmielistä. En ota mitään muuta kantaa Kevan keskustalaisen virkamiesjohtajan tapaukseen kuin, että hänen ei olisi pitänyt erota, jos hän kerran ei ole tehnyt mitään virkavirhettä. Ei ole vaikea ennustaa, että nyt kun median tirkistelyn ja jahtaamisen nälkä on tyydytetty, niin tilalle valitaan toinen virkamies toimitusjohtajasopimuksella ja sellaisen eduin, mutta virkamiesvastuulla. Jos joku yrittää kyseenalaistaa tämän asian, joka on se todellinen ja aito ongelma, niin hänet suuripiirtein vaietaan kuoliaaksi, ellei hänen päänsä menoksi keksitä jotain "skandaalia". Mikäli eroa ei olisi tapahtunut, niin kummallinen tapa nimittää virkavastuulla toimiva virkamies toimitusjohtaksi toimitusjohtajasopimuksella olisi joutunut outoon valoon pidemmäksi aikaa.

Suomalaisen yhteiskunnallisen median sen entisenä seuraajana tuntien, veikkaan kohun taustalla olleen sen, että Kevan johtajan parinvalinta on jollain tavoin loukannut jotakuta jossakin toimituksessa. Ja kun joku toimitus oli päässyt vauhtiin huomattiin, kuinka virkamiehen paikalla voidaan käydä poliittista peliä. Ikävä olla kyyninen, mutta pidän tuota täysin todennäköisenä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin viittaat tuolla parinvalinnalla? meinaan että kaikki eivät tietä sisäpiirin juttuja...

IDA kirjoitti...

En minäkään tiedä sisäpiirin juttuja. Se oli valistunut arvaus sen perusteella miten suomalainen, yhteiskunnallinen media ja politiikka ovat vastaavissa tapauksissa aina ennen toimineet.

IDA kirjoitti...

Voin lukea. Jos niissä ei hyökätä pyhää katolista kirkkoa, tai kymiläissuomalaista identiteettiä vastaan ;)