keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Harhaoppiset nerot

Tuli lueskeltua Uuden Suomen blogeja. Valitettavasti. Pitäisi jo tällä iällä ja kokemuksella tietää mitkä niistä ovat lukemisen arvoisia ja missä keskustelu voi olla mielenkiintoista, jolloin ei törmäisi tällaiseen sokaisevaan älyn ja tiedon säihkeeseen.

Jesuiitat.

Tuosta ei voi sanoa oikeastaan mitään, koska se ei perustu mihinkään muuhun kuin kuvitteluun. Sen voisi todeta, että varjeltakoon meitä ateismin erheeltä, mutta on ateismi kyllä ymmärrettävääkin, jos kohtaamiset kristinuskon kanssa tapahtuvat tuollaisen opetuksen merkeissä.

9 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Onhan jesuiitat äärimmäisen pahan palveluksessa, katolisen kirkon:).

IDA kirjoitti...

Yksin Raamattu lupaa tuollaisille harhauttajille ja väärin opettajille karmeaa kohtaloa. Rukoilkaamme kirkon uskollisina lapsina, että he saisivat armon.

Teilhard kirjoitti...

Jesuiitat eivät ole mitään harhaoppisia vaan edistyksellisiä kristittyjä. Monella arvostamallani on jesuiitta tausta.

Ironmistress kirjoitti...

Pierre Teilhard de Chardin, Georges Lemaitre, James Cullen...

Tomi kirjoitti...

RM, ei muutama hyvä tiedemies tee pahasta hyvää. Tuolla perusteella natsi-Saksa ja NL olisivat hyviä.

IDA kirjoitti...

Kielimies, isä Mitch Pacwa, joka vastailee radiossa ihmisten kysymyksiin on hyvä kertomaan noista asioista, joista nuo Puheenvuoron harhautuneet sielut ovat huolissaan.

IDA kirjoitti...

Tomin väite jesuiittojen pahuudesta perustuu vielä vähemmälle, kuin noiden pohtijoiden. Heillä on sentään nuo mielikuvitukselliset valheensa, joihin he perustavat.

Tomi sen sijaan ottaa väitteen, jossa ei edes sanota mitä hän olettaa ja sitten toteaa, että väite ei todista sitä. Tällainen on loogisrationaalinen maailmankuva nykyään, joten ei ihme, että se yhtyy erilaisten fundamentalistien näkemyksiin.

Pius X kirjoitti...

Nykyjesuiitat ovat järkiään Katolisen kirkon liberaalisiiven edustajia eli konservatiivina en symppaa heitä yhtään. Teilhard de Chardinin höperöinnit menevät toki läpi maallistuneille luterilaisille ja teoriat noosfääristä ja omegapisteestä saattavat kiihottaa new age-hörhöjä, mutta traditionalistia ei jesuiittojen nykylinja vakuuta sen enempää kuin Uuden Suomen blogien selittelytkään.

IDA kirjoitti...

Eivät he kaikki ole minkään liberaalisiiven edustajia. Voin olla väärässä, enkä ole mitenkään erityisesti tilanteeseen tutustunut, mutta luulen sen junan menneen jo.

Teilhard de Chardin ei välttämättä ole mitenkään kokonaisuutta edustava.