lauantai 15. joulukuuta 2012

Köln

Chromebookini on Kölnissä, mutta kovaa vauhtia lähtemässä sieltä tänne. Näin minulle kerrotaan tietoverkossa. Modernin maailman siunauksia tämä, että olen tietoinen asiasta. Tai viime peleissä en tietenkään tiedä onko se hyvä asia. Parasta tietysti olisi, jos Chromebook vain kannettaisiin kotiin ilman, että olisin tehnyt asian eteen mitään. Nyt on kuitenkin näin, eikä muuten voisi olla.

En ole koskaan käynyt Kölnissä, se ei ole rannikolla, eikä minulla ole koskaan ollut sinne mitään asiaa, joten miksi mennä häiritsemään Kölnin hyvien ihmisten rauhaa? He ovat hyvin ystävällisiä siirrellessään sieltä paketteja tänne Kymiin. Uskon joka tapauksessa, että Köln on hieno kaupunki: päällimmäisinä tulevat mieleen Kölnin katedraali, FC Köln ja kaupungin tyylikäs, ranskankielinen nimi. Toivottavasti ne pysyvät niin kauan kuin maa pysyy. Ranskan kielestä tuli mieleen, että Köln saattaa olla hieman samanlaista rajamaata kahden kulttuurin välissä kuin Kymi on. Onkin hyvä, että paketit kulkevat Kölnin kautta; kaupungin hyvät ihmiset varmasti osaavat hommansa.

7 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Köln on perseestä. Luulin kaikkien eurokatollisten käyvän pällistelemässä Kölnin tuomiokirkkoa.

IDA kirjoitti...

Arvasin, että sinulla on negatiivinen asenne jopa tuohon hienoon kaupunkiin, jonka markkinatalous palvelee minua ;)

Kölnin katedraali ei ole sen kummoisempi kuin Kouvolan kirkko. Arkkitehtuurisesti ylväämpi toki, mutta muuten täysin sama.

Tomi kirjoitti...

Olen ollut itse Kölnissä ja usko minua, se on perseestä.

sozaburo kirjoitti...

Athletic on taapertanut todella pahasti tällä kaudella. Cupistakin pudottiin nolosti. No, katselen parhaillaan peliä Mallorcaa vastaan ja tauolle mennään sentään johdossa. Aduriz maalasi taas yllättäen.

Llorentesta ei sitten taida saada kohta edes korvausta. Olisivat antaneet mennä kesällä ja ottaneet rahat kuten Martinezistaa.

Talous oli sentään plussalla mikä on hyvä tulos maa huomioiden.

Tsemppiä tekniikan odottelussa. Paketin seuraaminen on aina sydäntä raastavaa puuhaa ;)

sozaburo kirjoitti...

Minkä Chromebookin muuten tilasit ja mistä jos saa udella?

Michelange kirjoitti...

Siihen aikaan kun matkustin vielä junalla, Köln oli välttämätön etappi matkalla Pariisiin. En ole kyllä siellä kovin monta kertaa yöpynyt.

Kokonaisuutena Kölnin ilme on vähän tylsä, mutta siinä ei oleellisesti poikkea lähes mistä tahansa muusta kokoluokkansa saksalaiskaupungista. Syykin tähän on selvä, nimittäin kaupungin hyvin nuori rakennuskanta, mikä puolestaan johtuu II maailmansodan aikaisista rikollisista terroripommituksista.

Kölnin komea katedraali säästyi kuin ihmeen kautta pahimmalta. Aivan katederaalin vieressä on yksi koko Alppien pohjoispuolisen Euroopan hienoimmista roomalaismuseoista, Colonia Agrippina kun on vanha roomalainen varuskuntakaupunki. Juuri muuta nähtävää kaupungissa ei sitten olekaan.

Ai niin, hyvää kölsch-tyyppistä olutta sieltä kyllä saa. Ja ihmiset ovat oikein joviaaleja.

IDA kirjoitti...

Sozaburo:

Halvimman mahdollisen tietysti, eli Acerin uutuuden. Samsungin lähes samanhintainen olisi ollut tyylikkäämpi, mutta se oli väliaikaisesti loppu varastosta. Acer on hieman tehokkaampi, mutta toisaalta kolkomman näköinen ja akkukesto on hieman huonompi.

Hyvä vaan, että ei tarvitse pelata mitään cup-pelejä. Ja varmaan Bielsankin kuviot alkavat purra, kun supertähdet kaikkoavat. Eli loppukaudella mennään eteenpäin ;)