maanantai 3. joulukuuta 2012

Luovaa toimintaa

Kaiken muun ohella perussuomalaisten nousu on luonut Suomeen sankan harrastelevien sisulogien ja persulogien joukon, joka on omistautunut tutkimaan ja kommentoimaan perussuomalaisten tilannetta hieman samaan tapaan kuin kremlologit aikanaan seurasivat Neusvostoliiton tapahtumia tarkkaillen herpaantumatta sitä kuka kenenkin vierellä parvekkeella seisoi. Asia ilmenee tästäkin jutusta, jossa osa tutkijoista on äänessä koskien paikallisyhdistyksen puheenjohtajavalintaa. Johannekselle onnnea ja menestystä. Hän on varmasti hyvä puheenjohtaja, vaikka onkin alan tutkijoiden mielestä istunut joskus väärässä ja vieraassa pöydässä.

Sisu- ja persulogian alalla tilanne vaikuttaisi olevan sellainen, että persuihin suhtaudutaan jo alistuneen pelokkaasti aivan kuin he olisivat lähes neuvostoliitonomaisessa valta-asemassa, mutta sisulaisille uskalletaan vielä räksyttää vimmaisestikin, koska oletetaan, että isoista persuista saa tukea tähän. Tämäkin tulevaisuudessa muuttunee niin, että tutkijoiden täytyy löytää pienempi kohde analyyttiselle kritiikilleen. Danille ja Liville kuitenkin kiitos siitä, että he tutkimuksessaan vielä uskalsivat siteerata minunkin tekstiäni. Se selvästi nosti heidän kirjansa tasoa ;) Kehottaisin kuitenkin lukemaan aiheesta vain tässä blogissa mainostetun Milla Hannulan kirjan. Siinä, kun on kerrottu asioista aivan niin kuin ne tapahtuivat.

Sitä odotellessa on hyvä viettää vaalitonta vuotta, jos EU niin suo.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei se kirjani mikään lopullinen totuus ole.

Se on sidottu aikaansa, olosuhteisiin ja sen aikaisiin näkemyksiini. Monesta asiasta kirjoittaisin nyt samalla tavalla, monesta en. Onneksi sitä itsekin kehittyy.

Danin ja Lin kirjaa en ole lukenut. Tuosta aiheesta näyttää ilmestyvän tiheästi. Olisi todella raikasta, jos vasemmistoatuntevat kirjoittaisivat vastaavaa kyseisistä puolueista, tai kokkareista, tai vaikkapa kristillisistä. Puolueiden sisäisten ristiriitojen pohdinta kertoisi paljon, mistä näissä puolueissa on kyse.

-Milla

IDA kirjoitti...

Ei tietenkään lopullinen totuus. Onhan vain yksi totuus ja me kaikki tiedämme, tai ainakin aavistamme, mikä se on ;)

Kyllä se kuitenkin hyvin kertoo mistä esimerkiksi Sisussa oli kysymys. On tavallaan noloa, että jotkut vielä uskovat kyseessä olleen päämärätietoisen ja perusteellisesti suunnitellun toiminnan suomalaisen politiikan kentän haltuun ottamiseksi.

Tavallaan, jos ajattelee suomalaisia puolueita, perussuomalaisissa taitaa olla vähiten varsinaisia linjaristiriitoja. Olisi aika kummallista, jos näitä ristiriitoja ei kestettäisi.