keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Toistoa

Taannoisessa mediakatsauksessa siteeraamani teksti on ilmestynyt nyt myös Kotimaan verkkoblogeissa:

Kuka keksi maailman

Suosittelen sitä, vaikka kirjoittaja taitaakin olla opus dein albiinomunkki, joka on lähetetty Vatikaanista metsästämään Kari Enqvistiä, Esko Valtaojaa ja Darwin seuran jäseniä. Tekstin idea on minusta siinä, että asiaa voi tarkastella fysiikan sisäisesti.

Toisena toistona toistan tämän vanhan jutun loppupuolen. Vaikka onkin ilmeisen selvää, että politiikka toimintana ei ole itselleni ominaisinta toimintaa, en näe mitään syytä tinkiä tuosta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas pöllämystyttävä teksti, mutta sain siitä oivalluksen:

Uskovaisten "kritiikki" fysiikkaa kohtaan noudattaa tismalleen samaa kaavaa kuin sosiologien ynnä muiden ituhippien "kritiikki" pahaa maailmaa kohtaan. Että kaikki on oikeasti silleen niinku sosiaalista konstruktiota, koska se on ihmisen aivoissa syntynyttä. (Sosiaaliset konstruktiot lentäisivät tietysti tunkiolle välittömästi, jos nämä kahelit pääsisivät oikeasti päättämään jostain oikeasta asiasta.)

Tuo samankaltaisuus on itse asiassa huutavan ilmeinen, mutta jostain syystä en ole siihen aiemmin havahtunut.

IDA kirjoitti...

En oikein ymmärrä mikä tuossa tekstissä oli kritiikkiä fysiikkaa kohtaan.

Ilmeisesti on tietty "fyysikkokaaderi", joka rajaisi fysiikan tutkimisen ja harjoittamisen niille, joilla on lähtökohtaisesti oikea "poliittinen" mielipide?