maanantai 29. marraskuuta 2010

TalviLoistava talvi. Kuuman teekupin äärellä asemalla sitä jotenkin tunsi lämmintä rakkautta ilmastonmuutosta kohtaan. Sellaiset tylyt kauppakadut, kuin Kouvolan Manski ovat nekin jotenkin edukseen, kun on pimeää ja lunta maassa. Mukavaa kävellä kirkkoon. Innovatiivisena suomalaisena ehdottaisin kuitenkin, että kaupunkien julkisessa valaistuksessa siirryttäisiin elävään tuleen ja öljytuikkuihin. Autot voisi myös aivan hyvin kieltää kaupungin rajojen sisällä ja korvata ne vossikoilla, sillä hevoset ovat jaloja eläimiä. Sellainen olisi kuitenkin ehkä jo liian täydellistä. Innovaationi olisi kuitenkin työllistävä, joten katson täyttäneeni maabrandityöryhmän minulle asettamat tehtävät.

Junassa luin Poen kertomuksia. Soikea muotokuva oli kaunis ja ilmeisesti myös usein täyttä totta.

Wikileaksin annan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos jäämättä sen kummemmin miettimään niitä asioita, sillä eivät ne ole minun korvilleni tarkoitettuja. Kuitenkin toistan sen saman minkä ennenkin, että ihan intuitiivisesti tuntuu siltä, että Iranin voimistuminen islamilaisen maailman sisällä voisi olla koko maailman kannalta hyvä juttu. Näin nimittäin luki Ilta-Sanomissa:

Asiakirjoista selviää, että Saudi-Arabian kuningas Abdullah on useasti kehottanut Yhdysvaltoja hyökkäämään Iraniin, jotta maan ydinohjelma saataisiin pysäytettyä. Yhdysvaltain puolustusministerin Robert Gatesin kerrotaan kuitenkin arvelleen, että sotilaallinen isku viivyttäisi Iranin ydinasehanketta korkeintaan 1-3 vuotta.

1 kommentti:

Kari Rydman kirjoitti...

Joku "noista" kylläkin ilmoitti taannoin, että islamilainen jihad ei ole täydellinen ennenkuin Pietarinkirkko ja Valkoinen talo on tuhottu...