tiistai 30. marraskuuta 2010

Koira puri miestä

Uusi Suomi uutisoi Vihreiden ehdokkaan Husein Muhammedin mielipiteistä. Ei ole mikään uutinen, että islaminuskoinen haluaa heikentää kristinuskon asemaa Suomessa, eikä uutinen ole sekään, että hän ei osaa erottaa kolmea melko lailla toisistaan poikkeavaa konservatiivista maailmankatsomusta toisistaan. Hänhän on Vihreän puolueen jäsen, eikä siis tiedä niistä mitään. Juttu kuitenkin uutisoitiin, vaikka Suomessa kuulemma vain niin sanotut maahanmuuttokriitikot saavat äänensä mediassa kuuluviin ilman mitään kritiikkiä.

Kirjoituksesta paistaa selvästi läpi se, että Husein Muhammedista yritetään leipoa esimerkillistä, liberaalia ja maallistunutta muslimiehdokasta vaaleja varten. Kun kuitenkin ollaan Suomessa ja pienen maan resurssit sillä saralla ovat mitkä ovat, niin tässä epäonnistutaan iloisesti ja asialliset puolueet voivat vain kiittää Vihreitä siitä, että mitään pelkoa äänien menettämisestä siihen suuntaan ei ole. Hirsi Ali tai joku muu liberaalien järkevä, kansainvälinen sankari tuskin olisi sortunut edes etäisesti sen suuntaiseen väitteeseen, että islam ei olisi niin kiinnostunut maallisesta vallasta kuin kristinusko. Ja jokainen järkevä suomalainen taas tietää, että sekä Soini, että Räsänen osaavat erottaa politiikan ja uskonnon vähintäänkin kohtuullisen hyvin toisistaan. Perussuomalaiset eivät koskaan ole tehneet ryhmäpäätöksiä omantunnonasioista, sillä ne nyt vain eivät ole kollektiivisia juttuja.

Kristillinen suhtautuminen onkin hyvin erilaista kuin islamilainen ja vihreä kollektivistinen suhtautuminen. Itse esimerkiksi tunnollisena noviisina kysyin kirkkoherralta, jonka mielestä politiikka on vähintäänkin hölmöä ellei likaista, miten pitäisi suhtautua toimintaan, jos puolueessa suhtaudutaan suopeasti aborttiin tai eutanasiaan. Vastaus - ilmeisen ääriuskonnollinen ja laitakonservatiivinen - oli, että mikäli niiden sallimisesta ei ole puoluepäätöksiä ja niitä saa puolueessa vapaasti vastustaa, niin ihan ok.

Uuden Suomen jutun kommenteista pisti silmään Sceves Eliunts - blogi. Maahanmuuttokriittisten kollektivismista tai sen puutteesta kertonee jotain, että minulla ei ole aavistustakaan kuka blogin on julkaissut :)

Ei kommentteja: