perjantai 26. marraskuuta 2010

Oleellisin brandityöryhmän raportista

Päivän Kymen Sanomat raportoi Suomen brandityöryhmän raportin julkistamistilaisuudesta. Lehden mukaan ulkoministeri Alexander Stubb totesi: "Jengi ei tiedä meistä tarpeeksi."

Miksi pitäisi tietää? On parempi, että valtiosta jonka ulkoministeri kutsuu maailmaa nuorekkaan pirteästi jengiksi tiedetään mahdollisimman vähän. Maailmalla on aina silloin tällöin tapana sanoa intoa täynnä oleville teineille, että pidä nyt se pääsi edes vähän aikaa kiinni. Tässäkin tapauksessa se olisi selkeästi hedelmällisintä ja armeliainta.

Suomalaisuudesta ei tietenkään voi, eikä ole aihettakaan, irtisanoutua, mutta olisi ehkä hyvä ja innovatiivista kehittää jonkinlainen selkeä tapa, jolla voisi maailmalla nopean selkeästi ilmoittaa, että Suomen hallitus ei todellakaan ole minun hallitukseni.

1 kommentti:

Vasarahammer kirjoitti...

Edes naapurimaissa (tai varsinkaan niissä) Suomesta ei tiedetä juuri mitään.

Ruotsalaisista monet eivät tiedä, että Suomessa asuu ruotsinkielinen vähemmistö. Ruotsalaiset eivät muutenkaan ole lainkaan kiinnostuneita itänaapurin asioista, mikäli niissä ei ole jotakin hassunhauskaa kuten tämä brändityöryhmä.

Venäjällä ja Virossa Suomen asiat joten kuten noteerataan tai ainakin paremmin kuin vanhan Euroopan puolella.

Norjassa tunnetaan Matti Nykänen sekä mäkihyppyuran että sen jälkeisten edesottamusten perusteella.

Saunomisen MM-kisat olivat mediatapaus, joka omalta osaltaan edisti Suomi-brändiä.