tiistai 1. toukokuuta 2007

Kansankiihottaja

Olen aina sanonut, että laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on huonosti laadittu, typerä laki, joka avaa mahdollisuudet vaikka minkälaiselle huohottavalle sensuurille.

Mikko Ellillä kirjoittaa Jussi Halla-ahon vieraskirjassa itseään vastaan tehdystä tutkintapyynnöstä:

"Rupeanpa tässä levittämään eräänlaista epävirallista etukäteistietoa, että minut on kutsuttu poliisiasemalle kuulusteltavaksi epäiltynä "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan" blogisivustoni perusteella. Epäilyn aihetta ei ole spesifioitu. Kuulustelu on ensi maanantaina. Kerron lisätietoja blogissani käytyäni kuulusteltavana.

Oletan, että taustalla on Suvaitsevaiston™ tekemä tutkintapyyntö. En nimittäin usko, että poliisi oma-aloitteisesti ryhtyisi "tutkimaan" minun blogini kaltaisia monikulttuurisuusfanatismia kritisoivia sivustoja. Voin toki olla väärässäkin.

Levittäkää tätä tietoa. Mainostakaa blogiani sellaisille tuttavillenne, jotka eivät ole aiemmin lukeneet sitä. Kysykää heiltä, haluaisivatko he tällaisen blogin kirjoittamisen olevan kiellettyä. Haluatteko elää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa islamilaisten terroristien kritisoiminen on rikos?

Tämä ei jää tähän. Asiasta tulee suuri mediatapahtuma. Tarkkailkaa tiedotusvälineiden suhtautumista asiaan. Pankaa merkille tiettyjen toimittajien ja tiettyjen sanomalehtien asenteet. Pystyn arvaamaan jo etukäteen, että Tiedostavien ja Edistyksellisten toimittajien mielestä minun blogini kaltaiset "islamofobiset" ja "rasistiset" sivustot pitää "tietysti" kieltää. Toisaalta voisin uskoa joidenkin toimittajien sentään asettuvan sananvapauden puolelle.

Mikäli Suomesta ei sananvapauden puolustajia löydy, juttu muuttuu kansainväliseksi. Asiasta voidaan tarvittaessa kirjoittaa mm. Brussels Journalissa, VDare.comissa, AmRen.comissa, Mises.orgissa, LewRockwell.comissa ja laajemman yleisön tavoittamiseksi myös valtamediassa eli The Economistissa, New York Timesissa, Washington Postissa, Newsweekissa, Time Magazinessa jne.

Tämä tulee ihan vitun kalliiksi Suomen ulkopoliittiselle maineelle. Mikäli minut tuomitaan edes sakkoihin, asiasta tulee taatusti eduskuntakyselyjä. Uskon, että lakia "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan" joudutaan muuttamaan tämän tapauksen vuoksi. Nykyään nimittäin objektiivisten tosiasioidenkin kertominen voidaan lain mukaan tulkita "kiihotukseksi".

Tällainen laki ei vastaa kansan eikä kansanedustajien oikeustajua, joten sitä on pakko muuttaa."


Vaikka kyseessä on paska juttu kaiken kaikkiaan, niin melkein toivoisi, että Ellilä saisi syytteen ja nostaisi asiasta metakan. Ainakin kirjoitustensa perusteella hän vaikuttaa paremmalta kestämään hälyn, kuin me introvertimmat hiihtäjät. Joka tapauksessa, jos syyte tulee niin täytynee kopsailla sitten Ellilän kirjoituksia, vaikka ne eivät huojuvasti etenevään tyyliin sovikaan.

Fred Reed kirjoittaa jutussaan tyypistä, joka yleensä nauttii tuollaisten tutkintapyyntöjen tekemisestä, julkisesta kiemurtelusta, jeesustelusta ja muusta. Kannattaa varoa sellaisia.

5 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Ennenkuin aletaan nälkälakkoon odotellaan mistä on kyse.

Tutkintapyyntöhän ei vielä kerro mitään laista, tulkinnasta ja suomalaisen yhteiskunnan tilasta.

lot kirjoitti...

Elämme mielenkiintoisia aikoja..

Erikoista sinänsä, että kirves yrittää lyödä ensimmäisenä juuri Ellilään. Muitakin kandidaatteja olisi ollut.

IDA kirjoitti...

Totta joo, että tuollaisen tutkintapyynnön voi tehdä kuka tahansa, eikä se vielä kerro muuta kuin, että joku on sellaisen tehnyt.

Täytyy kuitenkin varoiksi kopsata Ellilän blogi :)

Sananvapaudesta oikeudesta ilmaista itseään ja ajatuksiaan ei pidä tinkiä eikä suostua kommaritaustaisten vaatimuksiin sananvapauden rajoittamisesta kirjoitti...

Onhan nuo tunnetut Olli Heikkilä ja Seppo Lehto oikein valtakunnansyyttäjä Mika Illmanin tarkastelussa. KRP on asiaa tutkinut ja tulostanut oikein pahvilaatikollisen materiaalia ymv:aa.

Näyttönä on siis toisinajattelu

IDA kirjoitti...

Totta, mutta en oikein keksi miten sinun puolestasi voisi meteliä pitää. Pora jyrää muutenkin ;)

Täysi tuki tietenkin tavoitteille: Aluepalautukset jumalauta käyntiin jo jne...