perjantai 4. toukokuuta 2007

Ihmiset ja yhteiskunta

Tutkintapyyntö Mikko Ellilästä koskee pelkästään juttua Yhteiskunta koostuu ihmisistä. Itse muistan meinanneeni aikanaan kommentoida sitä, että Ellilä on käsittänyt aasialaisen meiningin osittain väärin ( eli olisin heittänyt jonkun oppimani konfutselaisen viisauden ;)), mutta en viitsinyt, koska asia varmasti voidaan nähdä noinkin.

Juttua voi varmasti perustella tutkitulla tiedolla. Vaikka se esittääkin asiansa aika inhorealistisesti ja ihmisten tunteista piittaamatta, siinä ei käsittääkseni ole mitään sellaista, jota voisi sanoa suoranaiseksi valheeksi, olivat taustalla olevat asiat ja tutkimukset sitten kiistattomia tai eivät. Eli näyttää siltä, että poliisi joutuu olemaan asiassa tyylipoliisi.

Tietenkin voi kysyä sitäkin ovatko afrikkalaiset tai neekerit, jotka koostuvat lukemattomista eri kansoista, sellainen kansanryhmä jota nyt yleensäkään voi jotenkin loukata kunnianloukkaukseen verrattavalla tavalla. Mikko Puumalaisen mukaan ilmeisesti ovat. Hän on muutenkin ilmeisesti sitä mieltä, että mistään ryhmästä ei missään olosuhteissa saa sanoa mitään negatiivista, jolloin avoin keskustelu kaikista yhteiskunnallisista kysymyksistä muuttuisi mahdottomaksi.

Eniten tässä ehkä ottaakin päähän se yleinen yhteiskunnallinen eetos, jota nämä erilaiset puumalaiset, jotka käyttävät "neekeriä" vain omien uriensa keppihevosina, ovat saaneet - tai yrittävät saada - aikaan. Sen mukaan ihmiset eivät osaa ajatella ja käsitellä lukemaansa, ja heitä on suojeltava vääriltä ajatuksilta. Ei Ellilä - eikä kukaan muukaan kirjoittaja - ole mikään opettaja, jota ihmiset seuraisivat sokeasti, vaan älykäs tyyppi, joka esittää pointteja joihin voi aivan hyvin vastata, jos siltä tuntuu.

Tiivistäen voikin todeta, että tämäkään yritys rajoittaa sananvapautta ei siis ole muuta kuin yritys luoda näiden puumalaisten virkapaikkoja pönkittävää "kommunismia."

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Valtion virkamiehet ovat usein hyvin yksisilmäistä porukkaa siinä mielessä, että he ovat vain oman alansa eksperttejä eivätkä sisäistä oman toimintansa laajempia ulottuvuuksia. Tämä pätee yhtä hyvin verohallinnon edustajiin kuin vähemmistövaltuutettuun.

En ole vielä oikein sisäistänyt, onko Puumalainen aidosti ideologinen totalitaristi ja mielipidepoliisi vai onko hänen tavoitteenaan vain tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. Koska todellista työtä ei ole, hän keksii itselleen tekemistä ja perustelee näin tarpeellisuutensa, mikä ei ole valtionhallinnossa tai muussa julkisessa byrokratiassa mitenkään tavatonta. Byrokraatti keksii aina rajattomasti työtä itselleen.

Puumalainen on koulutukseltaan juristi ja hän lukee Mikko Ellilän tekstejä kuin juristi etsien sieltä rikoslain 11. luvun 8. pykälän vastaisia asioita.

IDA kirjoitti...

En tiedä. Ainakaan sen mukaan mikä vähemmistövaltuutetun työn kuvaksi esitettiin Puumalainen ei tee työtään hyvin. Nythän hän enemmän lietsoo, kuin sovittelee.

Luulisin, että kyseessä on ihan perinteinen sensuuripelle, jolle sopiva työ olisi ollut valokuvien retusointi neuvostojen maassa. Hän on vain väärässä paikassa, väärään aikaan.

Minusta on ainakin ihan selvää, että tällaisesta mielipiteiden tukahduttamisesta ei ole mitään hyötyä kenellekään vaan se kostautuu enemmin tai myöhemmin.

Jos Puumalainen työkseen lukee Ellilän tekstejä niin kannattaisi varmaan lukea tarkemmin ja punnita niitä eri puolilta. Yksi perussanomahan tuossa syytetyssä tekstissä on, että yhteiskunta ei tee ihmistä.

Jukka Aakula kirjoitti...

Tylyhän se tosiaan on - enkä minäkään kaikkea siinä allekirjoita aasialaisten osalta - mutta on se Mikon nasevin kirjoitus. Helvetin kirkas juttu.

Puumalainen on paha ihminen. Hän ei välitä Suomen kansan edusta eikä totuudesta niin kuin Ellilä välittää.

Vähemmistövaltuutetun pitäisi miettiä myös sitä millaiset vähemmistöt rikastavat maatamme ja millaiset eivät. Neekerit ovat todella hankala vähemmistö. He ovat väkivaltaisia, lyhytjänteisiä ja heidän äo:nsa on alhainen.

IDA kirjoitti...

"Puumalainen on paha ihminen. Hän ei välitä Suomen kansan edusta eikä totuudesta niin kuin Ellilä välittää. "

Tuo on oikeastaan täysin totta. Olen myös melko varma, että Ellilä muuttaisi käsityksiään, jos ne hänelle osoitettaisiin vääriksi. Siis siinä mielessä, että ne eivät ole totta. Puumalainen taas ei, koska totuus tuskin merkitsee hänelle mitään.

Kevennyksenä voisi heittää, että jos Puumalainen lukee Ellilää niin linkkien kautta se voi tietysti lukea tätäkin. Pitäisiköhän antaa Hymylle vinkki: Vähemmistövaltuutettu työssään, teinipornon selailua ja kansankiihotusta ;)