Kymijoen kanavan rakennustöitä isällisen viisaasti ja harkitsevaisesti johtava Juho Eerola( 110 aidat 10.37 vastatuuleen Keskuskentän sateen pehmittämällä hiilimurskalla ) on alkanut pitää omaa blogiaan. Tämä on mitä mainioin asia, sillä nyt voimme verkosta tarkistaa miten pitää asioista ajatella.
Jos nyt on pakko kannattaa Hollantia, niin olkoot sitten niin.
8 kommenttia:
"nyt voimme verkosta tarkistaa miten pitää asioista ajatella."
Minun mielestäni Eerola taas tuntuu ihan järki-ihmiseltä:
"Sillä on ainoastaan kaksi hopeamitalia 1970 luvulta, jolloin Johan Cryuijff toi totalitarismin jalkapalloiluun."
Ensimmäisen kerran elämässäni voin allekirjoittaa perustelut totalitarismin puolesta.
Ensimmäinen kerta on myös se, kun Mexicosta 1986 alkaneella penkkifutaajan urallani on aivan sama kumpi voittaa. Enemmän maaleja tehnyt on varmasti parempi tälläkin kertaa.
Totta kai se on järki-ihminen, eihän se muuten Kotkan PS:n pj. olisi.
Itse yritän lietsoa itseäni Espanjan puolelle, mutta ei oikein iske.
Espanjasta puheenollen, Katalonian itsenäistyminen olisi mielenkiintoinen lisä Eurooppalaiseen seura- ja varsinkin maajoukkuefutikseen. En kyllä jaksa uskoa, että kansan symbolinen yhdistyminen voisi vaikuttaa peliin (muuten kuin Maradonamaisesti "kuolemalla paidan puolesta"), mutta olisihan se silti mielenkiintoista nähdä miten katalonialaiset pelaisivat omaksi kokemassaan paidassa.
Edes varsinaista itsenäistymistä ei vaadittaisi, vaan asia käsittääkseni kiinni vain FIFA:sta ja UEFA:sta. Samoilla perusteilla millä Skotlannilla, Walesilla ja Pohjois-Irlannilla on omat maajoukkueensa katalaaneilla ja baskeilla voisi olla myös. Myös baskien joukkue olisi aina ollut kohtuullisen kova.
Ja olisihan se nyt katsojankin kannalta ihan eri, jos Pujol olisi puskenut Saksaa vastaan Katalonian joukkueessa.
Kyllä, unohdin tuon että valtion ei tarvitse olla virallisesti itsenäinen pelatakseen oman lipun väreissä.
Jalkapalloon liityen ei niin yllättävä, mutta surullinen "uutinen" perinteikkäästä, jokavuotisesta junnujen turnauksesta, Helsinki Cup:sta, jossa lapsille syötetään propagandaa:
"Helsinki Cup käynnisti viime vuonna laajan Suvaitsevaisuus- ohjelman, jonka tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa- arvoa jalkapallon parissa. Ensi kesän tapahtumassa yhdenvertaisuus konkretisoituu muun muassa kansainvälisen erityisryhmien turnauksena, joka pelataan Helsinki Cupin yhteydessä. Tällä hetkellä kotimaisten joukkueiden lisäksi turnaukseen osallistuu joukkueet Ruotsista, Englannista, Belgiasta, Sveitsistä ja Irlannista."
Minulla on aika ikävä aavistus siitä, että kun yhdenvertaisuuden pakotetaan konkretisoituvan, siinä ei oikeudenmukaisuus voita.
Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin erillisillä maajoukkueilla on omat historialliset syynsä. Skotlannin liitto (SFA) on tietääkseni maailman toiseksi vanhin.
Espanjassa katalaanien ja baskien omia liittoja ei koskaan ole ollut olemassakaan. Sellaiset toki luotaisiin, jos Katalonia ja Baskimaa itsenäistyisivät.
Käsittääkseni niillä on liitot, joita hyväksytä FIFA:n tai UEFA:n jäsenliitoiksi. Liitot toki mahdollistuivat vasta Espanjan politiikan muuttuessa itsehallinnolle suopeammaksi. Ainakin maajoukkueet molemmilla on ja molemmat yrittävät, enemmän tai vähemmän innolla, saada niille tunnustetun aseman ja mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin turnauksiin.
Jalkapalloon liityen ei niin yllättävä, mutta surullinen "uutinen" perinteikkäästä, jokavuotisesta junnujen turnauksesta, Helsinki Cup:sta, jossa lapsille syötetään propagandaa:
Minä luin roskalehdestä tämmöisenkin "uutisen":
Meno Helsinki Cupin perinteisessä kisadiskossa yltyi tiistai-iltana hyvin villiksi.
Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Circus-yökerhossa järjestetty disko houkutteli paikalle runsaasti nuoria, ja illan edetessä tunteet lämpenivät ja tanssilattialla meno yltyi jo varsin rohkeaksi.
Silminnäkijän mukaan alaikäisten diskossa kuuminta menoa nähtiin paikalla olleiden brasilialaispoikien ja suomalaistyttöjen välillä.
- Aika rohkeaa toimintaa siellä nähtiin. Peli ei jäänyt kenellekään epäselväksi. Alaikäiset suomalaistytöt juhlivat pienissä napapaidoissa ja välillä melkein ilman paitoja. He antoivat sylitansseja ja tanssivat muutoinkin hyvin vihjailevasti ja eroottisesti. Takapuolta ja vartaloa kourittiin hyvin suorasukaisesti ja vaihdettiin kielisuudelmia. Tytöt tuntuivat olevan brassipojista hyvin innoissaan ja brassipojat käyttivät tilaisuutensa hyväkseen, silminnäkijä kertoo IS:lle.
- Suomalaispojat sen sijaan tapittivat menoa ihmeissään vierestä ja katsoivat, kun brasilialaispojat korjasivat hedelmät heidän nenän edestään.
Kääntääkö pellavapäätyttöjen rotupetturuus veistä arvokonservatiivien haavoissa?
Lähetä kommentti