keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Oikea kriittisyys

Yhteiskuntakelpoisen, aidon kriittisen ja avoimen yhteiskunnallisen keskustelun kärkihahmo Hussein Muhammed kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan viime aikojen sananvapausongelmista. Jutussa ja osassa sen kommentteja jää huomiotta yksi seikka: On täysin eri asia kritisoida jotain tekstiä tai teosta, kuin tehdä siitä rikosilmoitus, vaatia tekijälle rangaistusta ja tekstiä, tai teosta tuhottavaksi, kuten Vihreät naiset tekevät. Itse katson, että voin milloin tahansa kritisoida joitain julkisesti esitettyä savianimaatiota, kunhan en Vihreiden naisten tapaan mene tekemään siitä rikosilmoitusta ja rasittamaan muutenkin ylikuormitettua - täytyyhän Vihreät lakimiehet toisaalta elättää - oikeuslaitosta. Joskus olen kyllä tuuminut, että täysin samoilla perusteilla millä Jussi Halla-aho sai tuomionsa voisin haastaa, tai pistää valtionsyyttäjän haastamaan, lähes puolet FutisForum kakkosen nikeistä oikeuteen saamaan oikeutetun tuomionsa Paavin ja Katolisen kirkon pilkkaamisesta ( itse asiassa melkein puolet suomenkielisestä netistä menisi samalla ) mutta en viitsi, enkä halua, koska en ole Vihreä nainen, kuten niin valitettavan monet ovat.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hussein kirjoittaa: Halla-ahon saama tuomio olisi tuskin ollut erilainen, vaikka hän olisi Muhammadin sijasta väittänyt Jeesusta, Moosesta, Buddhaa tai Krishnaa pedofiiliksi tai muualla tavalla loukannut jotakin näistä pyhinä pidetyistä hahmoista.

Minusta Halla-ahon olisi nyt syytä nopeasti kirjoittaa sama - tai samanlainen - teksti Jeesuksesta osoittaakseen tuollaiset kuvitelmat vääriksi. Jeesuksen pilkkaamiseksi Jeesuksen voisi esittää esimerkiksi ristillä roikkumassa alastomana sikana.

IDA kirjoitti...

Musta, ihan vakavasti ottaen, ei pitäisi.

Tosin Halla-ahon kirjoituksessa oli aivan selkeästi osoittaen selitetty, että niiden tarkoitus ei ole herjata, vaan kokeilla oikeuslaitosta. Sinänsä se täytti tehtävänsä, koska oikeuslaitos on nyt typeryytensä, selkeän puolueellisuutensa ja riippuvaisuutensa poliitikoista osoittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Tosin Halla-ahon kirjoituksessa oli aivan selkeästi osoittaen selitetty, että niiden tarkoitus ei ole herjata, vaan kokeilla oikeuslaitosta.

Aivan, ja oikeuslaitos astui suoraan Halla-ahon virittämään ansaan. Koko tuo Halla-ahon tilaama farssimainen oikeudenkäynti oli toistaiseksi Halla-ahon taitavin julkisuustemppu, jolle on pakko nostaa hattua.

IDA kirjoitti...

En pitäisi sitä pelkästään, tai tietäen miten Halla-aho julkisuuteen suhtautuu ollenkaan, julkisuustemppuna.

Koko juttuhan on läpinäkyvä farssi. Ensin poliittinen järjestö, jota oikeusministeri edustaa tekee rikosilmoituksen, poliisi ei löydä aineksia viedä juttuja syyttäjälle, valtionsyyttäjä määrää tutkimaan koko Halla-ahon tuotannon...Loput osaa varmaan jokainen kuvitella itse. Itse en pidä mahdottomana, että juuri poliisit olisivat löytäneet tuon tekstin.