perjantai 2. heinäkuuta 2010

Selibaattipäiväkirja osa 7 ( laadullinen tutkimus )

Olin Savossa harrastamassa uskonnollista askeesia. Morfisen resonanssin puolesta todistaa, että napatessani kirjahyllystä summanmutikassa yhden kirjan ja mentyäni pihalle lukemaan sitä satunnaisesti avatusta kohdasta törmäsin artikkeliin itselleni ennen tuntemattomasta Charles Maurrasista. Vähintäänkin mielenkiintoista.

Voisimme ajatella, kuinka pallo ohjautuu tänään Ghanan maaliin esimerkiksi vapaapotkusta heti rangaistusalueen rajan takaa ja luoda muotokentän, joka todella ohjaa sen sinne. :)

En jaksa tutustua tutkimukseen tämän MTV3:n viihdeuutisten jutun takana, mutta veikkaan uutisen olevan erittäin raju yksinkertaistus. Todennäköisesti määrä ei noissa asioissa ole edes ratkaiseva, vaan laatu, joten paljon parjattu laadullinen tutkimus voisi puolustaa paikkaansa asian syvemmässä tutkimisessa.

6 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Täälläpäässä oma tapa harrastaa meditointia on lähteä avomerelle, yksinäisyyteen. Sulkea pois kaikki aistiärsykkeet ja hiljentyä.

Meditaatio tekee psyykelle hyvää ja siinä todella huomaa, mikä tässä elämässä on tärkeää.

IDA kirjoitti...

Kaveri oli buddhalainen. Yritin kovasti kääntää sitä zenpankiltä ruusukon mietiskelyyn ja rukoiluun ;)

Michelange kirjoitti...

Charles Maurras on Ranskan kristillisen oikeiston kannalta aika nolo tapaus. Hän oli terävä ajattelija ja tuotti paljon painavia argumentteja aggressiivista tasavaltalaisuutta vastaan. Mutta hänen kristinuskonsa oli yhtä tyhjän kanssa. Evankeliumit olivat hänen mielestään "neljän hämäräperäisen juutalaisen" sepustuksia. Käytännössä hän oli uuspakana, joka palvoi Ranskaa; katolisuutta hän kunnioitti ainoastaan siksi, että se oli Ranskan perinteinen uskonto. Action francaisen henkisenä isänä hänen merkityksensä on kyllä suuri ja välillisesti ulottuu meidän päiviimme saakka.

IDA kirjoitti...

michelange:

Ilmeisesti totta. Siinä artikkelissakin oli maininta, että Vatikaani tuomitsi Maurrasin näkemykset. Se käsitteli enemmän hänen näkemyksiään taiteesta ja filosofiasta. Suomennettu pätkä, jossa analysoitiin Rousseauta oli ihan vaikuttavaa tekstiä.

Toukka kirjoitti...

"Teoria ei toimi naisten suhteen, sillä perinteisesti naiset ovat olleet uskollisia kumppaneilleen."

Tämä johtuu epäilemättä ja kiistatta naisten älykkyydestä, ei-uskonnollisuudesta ja liberaaliudesta (hups!?!) eikä esimerkiksi siitä, miten naisten uskottomuutta on aikojen saatossa sanktioitu.

IDA kirjoitti...

Tämä johtuu epäilemättä ja kiistatta naisten älykkyydestä, ei-uskonnollisuudesta ja liberaaliudesta (hups!?!) eikä esimerkiksi siitä, miten naisten uskottomuutta on aikojen saatossa sanktioitu.

Tota voisi joku viisas joskus tutkia, mutta itse veikkaisin, että mikäli vedettäisiin ihan määrällinen tutkimus samalla tavalla kuin ateistien ja kristittyjen välillä on tehty niissä mitä itse olen nähnyt, niin naiset olisivat älykkäämpiä kuin miehet. Nuo ateisti/kristitty - tutkimukset liikkuvat siinä 97 - 104 - välillä, jolla ero ei oikeastaan ole edes merkittävä. Mitä kauemmas mennään sadasta sitä enemmän miehiä, mutta sitä vähemmän myös ihmisiä yleensä.

Eli noita ääripäitä voisi tutkia laadullisesti.