perjantai 23. heinäkuuta 2010

Teksti puhuu puolestaan

Simply, I ask you: do you really want to be part of a group (be it laggard or late majority) that is resistant to change, dogmatic in principle, skeptical of science, lacking empathy for those who need help, and do not believe you have control over your own future? Label me what you want, but I am a fighter for change, progressive in innovation yet moderate in deliberation. Empathy, scientific evidence, open-mindedness, and education are my guiding principles, and if you accept that you too are empathetic, open to science, open to diverse cultural ideas including religious viewpoints, and value the strength of education, then you too are progressive in thinking.

via Fourth Checkraise

Huh, huh! Mitenköhän tuota kommentoisi. Ainakin sen voisi todeta, että itse en missään tapauksessa halua olla liberaali, koska sellaisen ajatusmaailman omaksumisessa on mahdollisuus noin ylimielisen ja katteettoman maailmankuvan syntymiseen. Pahuus kannattaa laittaa täysin syrjään aina, kun sen huomaa ja voi, sillä se vaikuttaa ihmisten kautta.

Ensin luulin alkuperäistä tekstiä taitavasti laadituksi parodiaksi liberaalista tekstistä, koska esimerkiksi kehityksestä ( tieteelliseksi sellaiseksi :D ) oli otettu viharikoslakien omaksuminen valtioittain, mutta ilmeisesti teksti kuitenkin on täysin vakavissaan ja vilpittömin mielin väännetty.

Todetaan lopuksi, että olen pahoillani tuosta 'liberaali'-käsitteen väärinkäytöstä - tässä se on siis jenkkiläisessä mielessä - mutta minkäs mää sille voin, että vihervasemmistolainen edistyneistö kopioi meille kaiken viiveellä jenkeistä. Itse en sitä tekisi, mutta kunhan huomioin, kun näin on.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Terve, Ida. Minulla ei ole oikeutta mitenkään puuttua keskusteluun näistä perimmäisistä kysymyksistä. Totean kuitenkin tässä erään mitättömän asian toivoen, ettei kukaan sanallakaan vaivaudu tätä kommentoimaan: Pimeän antiikin aikana näkyy esiintyneen muuan gnostilainen lahko, jonka jäsenet katsoivat libertinistisesti voivansa tehdä mitä tahansa ja milloin tahansa ja kenelle tahansa, koska he pitivät ikäänkuin amerikkalaisesti itseään kaikkia muita verrattomasti parempina, Mister Sebaotin valitsemia kun olivat. No, onpahan sana siinäkin: libertinismi (vrt. antinomismi).

IDA kirjoitti...

Terve!

Kommentoin kuitenkin. Noin kävi, en tiedä miksi. Nyt ollaan tässä.

Kirkko on konservatismin ja liberalismin ylä- ja ulkopuolella.