torstai 9. lokakuuta 2008

Markka

Ei ole montaa päivää siitä, kun valtionvarainministeri julisti eduskunnalle suorassa lähetyksessä, kuinka tilanteemme olisi täysin toivoton ilman euroa. Varmaan olisikin, koska silloin nykyinen hallitus joutuisi ohjaamaan rahapolitiikkaa erilaisten talkoiden ja KIVA ja PARAS projektien sijaan.

Mietitään siis hetki mitä tapahtuisi, jos Saksa irtaantuisi eurosta. Sekään ei ole täysin mahdotonta, joten kohtalomme on sidottu tässä tyylikkäästi Saksaan. Mikäli se haluaa niin euro valuuttana on loppu istuivat Vanhanen ja Katainen sitten millaisen powwon tahansa. Itse en oikeastaan tiedä mitä silloin tapahtuisi, mutta olen melko varma, että silloin olisi mukavaa, jos maassa olisi toimintakykyinen hallitus, joka ei ole lamaantunut toivottomuuteen. Tätä varmaan kannattaisi miettiä jo nyt.

2 kommenttia:

voukmn kirjoitti...

Niin kätevää kuin yhteisvaluutalla onkin toimia muissa eurovaluuttavaltioissa niin mitä tahansa vastavoimaa viheliäiselle EU-integraatiolle täytyy noin periaatteen tasolla tukea. Hyppääppä Merkkeli poikkes tästä paatista niin katsotaan miten käy.

Näiden yllättävien virtojen sekaan hyppäämistä suositellessa tosiaan toivoisi että Vanhasen Kakkosella ei olisi aivan tämänkaltaista pulaa sellaisesta varmaan lähinnä valtiomiestaitoksi luokiteltavasta ominaisuudesta.

Katsoin muuten URLin perusteella että tuon kirjoittaja olisi joku Luomin Antti :)

IDA kirjoitti...

Epäilen, että itsenäisten valtioiden ja valuuttojen Eurooppa olisi vahvempi ja vakaampi.

On jotenkin itsestään selvää, että jos tuotanto- ja yrityskulttuurit tasapäistetään - mikä ei edes onnistu - niin tulos tulee olemaan todella surkea.