tiistai 7. lokakuuta 2008

Diili

Teki Suomen hallitus mitä tahansa niin vuoteen 2025 mennessä Helsingin koulujen oppilaista vähintään neljännes puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Todennäköisesti luku on vielä suurempi, sillä Rakkauden ministeriö suunnittelee maahanmuuton kiihdyttämistä.

Koska Helsinki tulee joka tapauksessa olemaan se koekenttä, jolla tämä kokonaan uusi yhteiskunnallinen tilanne tullaan käytännön tasolla ratkomaan, ja jossa tulee siis olemaan sekä kokemusta, että resursseja, niin eikö jo tässä vaiheessa olisi syytä ryhtyä noudattamaan politiikkaa, jossa kaikki maahanmuuttajat pääsääntöisesti kotoutettaisiin ( ei ole minun keksimäni termi, älkää minua syyttäkö ) pääkaupunkiseudulle.

Mielestäni se olisi hyvä yhteiskuntasopimus, joka palvelisi niin maahanmuuttajia, kuin kantaväestöäkin. Asiasta on vaikea löytää mitään huonoja puolia, itse asiassa.

Loppujen lopuksi Helsingin voisi vaikka irrottaa muusta maasta itsenäiseksi kaupunkivaltioksi. Helsingin maantieteellinen asema muistuttaa hieman Singaporea, sillä Helsingistä pääsee soutamallakin Viipuriin ja Pietariin, joten en näe mitään syytä miksi Helsingistä ei kehittyisi kansainvälistä metropolialuetta tällaisena historiallisena aikana, jona ihmiset ja yritykset kaikkialla muualla yhä enemmän muuttavat maalle.

Ei kommentteja: