torstai 23. lokakuuta 2008

Itsekidutusta

Katselin sitten MTV3:n vaalitentin ja toimittajien olisi todellakin kannattanut pysytellä Idols-ohjelman kommentoinnissa. Kolmosella taitaa olla sellainen hierarkia, että ne jotka eivät kelpaa yhtiön innovatiivisten Idols- tai Tanssii tähtien kanssa ohjelmien tuomaristoon laitetaan poliittiseen- tai uutistoimitukseen.

Lopun hyökkäys perussuomalaisia ja Soinia kohtaan oli viihdetoimittajilta todella typerä ja osoitti selvästi sen, että yhteiskunnallisissa ohjelmissa kannattaisi käyttää edes alusta politiikkaan perehtyneitä toimittajia. Nyt puikoissa olleet kaksi nestoria eivät osaa edes lukea normaalijärkisen ihmisen tapaan. Tai sitten kyseessä oli ilkeämielinen ja vääristelevä propaganda, mutta sitä nyt ei millään voi asiallisuuteen pyrkivästä, perinteisestä ja puolueettomasta mediasta uskoa.

MTV3 lainasi tällä tavalla "ihmisellä on täysi oikeus sanoa 'mä vihaan vittu nekruja ja jutkui ja hurrei ja ryssiä!!' ja oikeus pitää natsilippua parvekkeella"

Tekstissä tosin lukee seuraavalla tavalla "Samalla tavalla ihmisellä on täysi oikeus sanoa 'mä vihaan vittu nekruja ja jutkui ja hurrei ja ryssiä!!11', koska kyseessä on loppujen lopuksi pelkästään ihmisen oma mielenilmaisu. Jos puolestaan ihminen sanoo 'hakataan kaikki skinheadit', hän voi syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Pelkkä natsistisen symbolin käyttäminen ei ole kiihottamista kansanryhmää vastaan, koska symboli ei varsinaisesti sano mitään konkreettista mihinkään suuntaan. Symbolin esittäminen voi johtua yhtä hyvin kännihuumorista, aidosti fasistista mielipiteistä kuin pelkästään esteettisestä mieltymyksestä. Yksikään noista kolmesta tekijästä ei ole Suomen laissa rikos, vaikka 'suvaitsevaiset' tahtoisivatkin kriminalisoida mielipiteitä."

Jiri Keronen: MTV3 on asiallinen

Puutumatta nyt siihen onko asiallista - ei tietenkään ole - lähteä kaivelemaan asiayhteydestään irrotettuja tekstinpätkiä yksityisten ehdokkaiden blogeista ja vielä kärjistävistä teksteistä, joita ei edes ole kirjoitettu kunnallisvaaleja silmällä pitäen, niin se mitä Jiri Keronen tuossa tekstissään sanoo on pelkästään totta. Ovatko suuret puolueet ja MTV3 muka sitä mieltä, että yksilöiden spontaanit tunteiden ilmaukset tulisi lailla kieltää? Luulevatko suuret puolueet ( plus tietysti niiden hangaroundit: vihreät ja RKP ), että mikäli tuollaiset purkaukset eivät olisi rangaistavia koko Suomen kansa alkaisi suu vaahdossa toistamaan niitä? Ja kuvittelevatko nuo puolueet, että on heidän vallassaan valistaa kansaa ja päättää mitä kansalaiset suustaan päästävät?

Sen, että MTV3, joka on kansainvälisen formaatin kopio, ei ymmärrä Suomen kansaa tietenkin ymmärtää. Ainakin itse kuitenkin jättäisin äänestämättä kunnallisvaaleissa puolueita, jotka eivät ymmärrä Suomen kansasta, tai edes lainsäädännön rajoituksista, yhtään mitään.

PS.

Alma Median Aamulehti jatkaa MTV3:n linjaa valehtelemalla aivan suoraan:

Perussuomalaisten Timo Soini joutui grilliin puolueensa ehdokkaiden ulkomaalaisvastaisista mielipiteistä.
Maahamuuttoministeri Astrid Thors ilmaisi asiasta huolensa Alma Median lehtien haastattelussa sunnuntaina. Asiasta nousi vilkas julkinen keskustelu.
Perussuomalaisten ehdokkaan blogissa käytetään ulkomaalaisista halventavaa kieltä ja ehdokas pitää natsilippua parvekkeella.
Soini kiisti jakavansa ulkomaalaisvastaisten ehdokkaiden mielipiteet.
- En käytä tuollaista kieltä. Löysitte yhden ehdokkaan. Minä voin luetella vaikka jäsenluettelon, jonka mielipiteet voin jakaa, Soini sanoi.
Puheenjohtaja Soinin mielestä Suomeen voi tulla töihin tai jos on hengenhädässä.

Viitaten tietenkin paitsi perussuomalaisiin puolueena, myös yksityiseen kansalaiseen Jiri Keroseen. En juurikaan ihmettele, että maassa, jossa on näin surkea media, monet kunnon ihmiset eivät pidä mielekkäänä osallistua politiikkaan. Eihän kukaan järkevä yksilö lähtisi mihinkään Big Brother - taloonkaan.

Niille, jotka siitä huolimatta ovat laittaneet itsensä likoon olemalla edes jollain tavoin yleistä mielipuolisuutta ja matalamielisyyttä vastaan kuitenkin kaikki mahdollinen kunnioitus.


PPS.

Sama Kerosta halventava, puhtaasti valheellinen teksti on julkaistu ilmeisesti myös muissa Alma Median julkaisuissa. Olisikin ollut yllättävää, jos Aamulehti olisi saanut itsenäisesti jutun kirjoitettua. Päätoimittaja tietysti julkaisee sen mitä yhtiön johdolta tulee. Viihdebisneksessä on viihdebisneksen lait.

4 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Mä alan olla oikeasti helvetin järkyttynyt ja surullinen. On olemassa liian paljon tilaisuuksia joissa teknisesti pätevä termiitti tai kiero senttari voi sabotoida "huonojen ihmisten" hommia. Sabotaasi voidaan selittää "virheeksi" ja se unohtuu pian -> seuraava....

Mikä helkkarin kansalaisyhteiskunta tämä muka on olevinaan?

Dr. Doctor kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/38857-%E2%80%9Daamulehti-jatkaa-mtv-3n-valehtelukampanjaa%E2%80%9D

onneksi on usari...

IDA kirjoitti...

Kekke:

Mä alan olla oikeasti helvetin järkyttynyt ja surullinen. On olemassa liian paljon tilaisuuksia joissa teknisesti pätevä termiitti tai kiero senttari voi sabotoida "huonojen ihmisten" hommia. Sabotaasi voidaan selittää "virheeksi" ja se unohtuu pian -> seuraava...

Joo. Ongelma onkin miten tähän pitäisi vastata. Minusta siitä ei pidä välittää niin, että alkaisi toimimaan noiden termiittien ehdoilla.

Uskottavuus on loppujen lopuksi täysin perseestä, jos ihmiset pitävät esimerkiksi Kokoomuksen ( tai demarien ja kepun ) televisiossa pyöriviä vaalimainoksia uskottavina.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi tällä hetkellä ainakin Aamulehti on tehnyt oikaisun (joskin surkean pienen nysämaininnan) ja tarjonnut Keroselle mahdollisuutta kirjoittaa väitteille vastine. MTV3:sta en ole varma.