lauantai 24. marraskuuta 2018

Poliittinen viikko


Huomena on viimeinen helluntain jälkeinen sunnuntai. Riippumatta mitä kalenteria kukakin noudattaa sen on kirkkovuoden viimeinen sunnuntai. Seuraavasta sunnuntaista alkaa adventti ja uusi vuosi.

Poliittinen viikko oli hyvä päättää Kotkan PS:n syyskokoukseeen. Asiat menevät aina vain paremmin. Olin kahden vaihella jäänkö Leikariin juhlimaan, mutta ravintolan alkaessa täyttyä tyypillisestä mökästä sain selvinpäin jonkinlaisen tympääntymishokin ja koska tarjolla oli Sibakoffin kyyti kotiin tartuin siihen ja kuuntelen nyt kaikessa rauhasssa gregoriaanisesti laulettuja messuja. Mikäli innostun saunan jälkeen nauttimaan oluen ja viskiä varmaan tempaisen riehakkaasti ja kuuntelen H-mollimessun. Siinä on juhlaa enemmän kuin tarpeeksi.

Esitän vielä näin viikon päätteeksi protestini hallituksen ja SDP:n politiikalle. Seuraavilta vaaleilta toivoisin sitä, että PS:n ohella KD ja Vasemmistoliitto onnistuisivat kasvattamaan kannatustaan tasolle, jossa ne olisivat vähintään yhtä suuria kuin SDP, Kokoomus ja Keskusta. Se olisi yhteiskuntaa ja varsinkin yhteiskunnallista keskustelua tervehdyttävää. Kevääseen on kuitenkin vielä aikaa joten vietetään rauhassa adventti ja sitten jouluaika. Karnevaaliaikana voisi painaa täysillä, mutta kuten aina suuurin osa vaalikampanjasta osuu paaston aikaan. Mikä on ihan hyväkin siinä mielessä, että vakavasti vaaleihinkin pitää suhtautua. Ikävää vain, että yhteiskunta ei  nykyisin noudata kirkkovuoden rytmiä, mutta kyllä sekin vielä joskus taas toteutuu. Siihen asti voitellaan vaaleissa niin hyvin kuin osataan.

Ei kommentteja: