maanantai 14. lokakuuta 2013

Oikeusjuttua pukkaa


No sooner was this news released than Marine Le Pen announced she was taking legal action against those who referred to the Front National as the "extreme right", a term she regards as pejorative and harmful to the image of the party.


-Sitten on Nigel Faragen vetämä tiukempi linja. Sen ja konservatiivien välissä on perussuomalaiset. Sitten on vielä todella äärioikeistolainen osa, johon kuuluvat Jobbik, Geert Wilders ja Marine Le Pen.


No niin, vitsi vitsinä. Itse en silti kyllä näkisi Wildersin puoluetta ja Marine Le Penin johtamaan Kansallista rintamaa kovinkaan äärikoikeistolaisina, enkä varsinkaan toistensa kaltaisina. Jobbik on sitten oma lukunsa ja sen voi varmaan äärioikeistoon niputtaakin. 

En tunne Ranskan politiikkaa kovinkaan syvällisesti, eli oikeastaan en ollenkaan, mutta ainakaan pinnallisesti ja ilmoitetuilta tavoitteiltaan Kansallinen rintama ei mitenkään radikaalisti eroa perussuomalaisten kanssa samassa europarlamenttiryhmässä olevasta Philippe de Villiersin puolueesta. Näiden molempien voisi jossain laajassa mielessä sanoa edustavan konservatiivista oikeistoa, jos Kansallinen rintama nyt edustaa oikeistoa ollenkaan. Uskoisin Philippe de Villiersin puolueen olevan oikeammalla. Geert Wildersin puolue taas edustaa perinteistä liberaalia oikeistoa.

Eli varsin hyvin voisi olla niinkin, että EFD elää eurovaalien jälkeen ja parlamenttiin muodostuu uusi, suurempi ja vaikutusvaltaisempi ryhmittymä. Tämä nyt kuitenkin on vain arvailua.

2 kommenttia:

hannuhoo kirjoitti...

Olet saanut hyvän kuvankin tuohon! Goya?

IDA kirjoitti...

Jep. Goyan Amerikkalainen inkvisitio,