torstai 24. lokakuuta 2013

Kouvola ( jatkuva sarja )


Periaatteet on tehty joustettaviksi. Tähän asti en ole, satunnaisia Lada-lippiksiä lukuunottamatta, kantanut vaatteissani mitään tunnuksia. Nyt olen pian viikon kävellyt tämä kaakoisen Metropoliksemme Kotkan, Karhulan ja Kouvolan urbaaneja keskustoja ristiin rastiin Jussi Halla-ahon mainosrintanappi tyylikkään, mutta ilmaisen talvitakkini rinnassa. Se on sinänsä ihan järkevää, koska perussuomalaisista voi hyvinkin olla ylpeä varsinkin, jos jaksaa olla nillittämättä jostain pienistä yksityiskohdista. Ja miksipä ei jaksaisi; talouspolitiikka on talouspolitiikkaa, mutta historian syvät pohjavirtaukset jatkavat ikuista virtaansa. Keskitytään tässä siis niihin.

Kaikki meni pieleen, kun jazz tuli Suomeen on tietysti totta sekin, mutta kolme asiaa ovat ehkä yli muiden siinä mikä on johtanut tähän kurimukseen: Reformaatio, Revoluutio ja 60-lukulaisuus. Niistä ei ole ollut mitään hyötyä kenellekään. Reformaatio tietysti yleisesti ottaen on useinkin tarpeellinen, mutta tässä tarkoitetaan sitä nimenomaista, joka riisti meiltä maalaismiehiltä itsenäisen kirkon ja teki meistä Ruotsin kuninkaan alamaisia, Revoluutiolla taas Ranskan vallankumouksesta alkanutta yleistä hulluutta, jonka 60-lukulaisuus sitten lopulta sinetöi harmaaksi betonikonformismiksi, joka ei hyväksy minkäänlaista  persoonallisuutta.

Juodessani tässä Kouvolan aseman Vintin maukasta, haudutettua teetä, jota myydään edulliseen 1,70:n euron kuppihintaan, huomasin tällaisen jutun

Odd people

ja lukaisin sen linkkeineen. Ilman muuta on selvää, että Dianne Reidyn puhe on USA:n edustajainhuoneessa pidetyksi puheeksi harvinaisen järkevä ja myös totta. Pitäisi ehkä ruveta seuraamaan taas USA:n uutisia, jos siellä pidetään tuollaisia puheita. Toisaalta kuitenkin vain kirkko hyväksyy ja ottaa vakavasti tuollaiset "hullut" ja "hörhöt" ihmiset, jotka seisovat aikaansa vastaan, koska se ainoana itsekin seisoo aikaa vastaan odottamatta mitään maailman konformistista hyväksyntää. Itse asiassa jotkut kirkon opettajistakin ovat olleet tuollaisia "hulluja". Luin junassa Jeesuksen Teresan kirjaa Elämäni. Häntäkin pidettiin aikanaan tuollaisena "hulluna". Toisaalta nykyään maailmakin pitää häntä  suurena espanjankielisenä, perustavaa laatua olevana kirjailijana. Hän myös osaltaan vaikutti todelliseen refrormaatioon, eli Trenton kirkkolliskokoukseen. Hänen kirjanmerkkiinsä oli kirjattu seuraava rukous:

Älä  mistään hämmeny,
älä mistään kauhistu.
Kaikki kulkee kulkuaan,
Jumala ei muutu.
Kärsivällisyys kaiken saavuttaa.
Jolla on Jumala,
siltä ei mitään puutu.
Jumala yksin riittää.

Ja näinhän asia todellakin on.

Ei kommentteja: