tiistai 29. lokakuuta 2013

Liian pitkä...


..., en jaksanut kuin vähän alusta. Eli Olli Immonen on kirjoittanut tekstin islamin uhasta pohjustukseksi illan televisiokeskustelulle

Miksi islam on uhka

ja lukemattakin uskon Ollin olevan pääosin oikeassa, koska hän otsikon perusteella tietää islamin olevan uhka. Me noin yleisesti suhtaudumme islamiin aivan liian kevyesti vaikka kehityksen jatkuessa sellaisena, kuin se viimeiset vuosikymmenet on ollut, islam tulee mullistamaan koko läntisen ja osin itäisenkin maailman. On positiivista, että jotkut varoittavat asiasta jo nyt, sillä on aika selvää, että jälki tulee olemaan sitä rumempaa mitä myöhemmin tilanteeseen havahdutaan. Kevyt suhtautumisemme johtuu ainakin osin siitä, että emme tiedä islamista mitään

Are You Even Aware of How Little You Know...

kuten tuosta ansiokkaasta artikkelista ilmenee.

Me olemme ymmärtäneet toiseuden filosofian hyvin perusteellisella tavalla väärin ja kuvittelemme huonoksi ja vääräksi, jos joku on toiseus ja myös nähdään sellaisena. Ehkä se on omahyväisyyttä. Pidämme itseämme niin hyvinä, että on alentavaa nähdä joku muunlaisena, kuin itse olemme. Ja tämä tekee meistä sitten niin tyhmiä, että esimerkiksi luulemme muslimien pitävän Jeesusta juutalaisena, tai kristittynä, sen sijaan, että ymmärtäisimme ja tietäisimme heidän pitävän häntä muslimina, kuten he luonnollisesti pitävät.

Illan keskustelusta tulee varmaankin mielenkiintoinen. Katselen sen ehkä aamulla herättyäni, jos viitsin, mutta etukäteen uskoisin Juha Ahvion, Olli Immosen, Simon Elon ja Wille Rydmanin pystyvän esittämään aika perustellut pointit sille miksi islam todellakin on uhka monella tapaa. Ne vain tuollaisessa keskustelussa suurella todennäköisyydellä hukkuvat yleiseen mölinään. Mukavaa olisi myös, jos muslimit esittäisivät tietoa siitä mitä islam on. Siis ihan uskontona ja elämäntapana ja toisivat esiin muuta, kuin sitä mikä on samanlaista, koska ihan varmaa on, että suomalaisesta suvispatteristosta paukutetaan täysillä sitä, kuinka kaikki ovat samanlaisia ja ihan sitä samaa sosialidemokratian muovattavaa, kulttuuritonta massaa, joka ryhmähalii StartUp-markkinoiden kukkakedolla tanssien, eikä mitään uhkia kenellekään ole olemassakaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttihän noi rasisminvastasensodan soturit Härköset etunenässä olevan heti huuskon kirjotusta huutamassa että rasisimi :) ..

Kumitonttu kirjoitti...

Kasvain, kiitos vinkistä. En ollut huomannut tällaista lähetystä. Pitää laittaa Elisaviihde tekemään töitä. Sekin saisi tehdä jotain hyödyllistä.